25. maj 2019
Mark Strudal ser frem til besøget i Næstved, hvor han har mange gode minder fra. Foto: Anders Kamper
gallery icon

Se billedserie

Mark Strudal ser frem til besøget i Næstved, hvor han har mange gode minder fra. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strudal: Næstved har en stor plads i mit hjerte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strudal: Næstved har en stor plads i mit hjerte
Sport SJ - 19. oktober 2018 kl. 22:01
Af Simon Ydesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er en vaskeægte Næstved-legende, der krydser sit spor, når Lyngby med cheftræner Mark Strudal i spidsen gæster ProfaGroupPark.

Mange Næstved-fans drømmer sig stadig tilbage til dengang, da Næstved var med i landets bedste række, og profilerne hed Alex Nielsen, Frank Hougaard og ikke mindst Mark Strudal.

Den dengang flamboyante og hudløst ærlige angriber henrykkede Næstveds fodboldpublikum ved at bakke sine store udtalelser op med ligeså præstationer på banen.

Det har afstedkommet noget, der nærmer sig legendestatus omkring Mark Strudal, og derfor har han også i flere omgange været folkets favorit, når Næstved har manglet en ny cheftræner.

Nu er Mark Strudal imidlertid cheftræner i Lyngby, og her har han stillet sig i spidsen for et projekt, som så småt er ved at finde sine fodboldben at stå på.

- I sommerpausen skulle vi reducere vores lønomkostninger med 50 procent, og man skal huske på, at i løbet af 2018 har mere end 20 spillere forladt truppen, så vi er startet fra bunden igen, men vi får lagt lag på, og den seneste sejr over Silkeborg viste, at vi er på rette vej, siger Mark Strudal.

Noget af det, som han har haft fokus på, siden han ankom til det nordlige København, har været en øget fokus hos den enkelte spiller på netop at være professionel fodboldspiller.

Ifølge Sjællandskes oplysninger var det eksempelvis de nye krav, der fik Mathias Tauber til at bakke ud af Lyngby. Det med at være fodboldspiller fra 8 til 16 gik ikke lige hånd i hånd med at skulle hente børn i børnehaven, men det er ikke desto mindre den hverdag, som Lyngby-spillerne nu skal forholde sig til.

- Jeg ser på det med at være fodboldspiller som et fuldtidsjob. Det er stadig et drømmejob, men det er mere end blot at møde op at træne. Vi prøver at skrue på spillernes tilgang til det at være professionelle fodboldspillere, og det er ligesom spillet på banen en proces, der tager tid, siger Mark Strudal.

Når de kongeblå søndag gæster Næstved er det med selvtillid efter en sejr på udebane over Silkeborg, men det er også med den viden, at Lyngby endnu har til gode at vinde to kampe i træk i denne sæson.

- Vi er stadig i gang med at udvikle holdet. Jeg vil så sige, at vi heldigvis er inde i en rivende udvikling, og holdet løfter sig hele tiden, siger Mark Strudal.

Han glæder sig til at lægge vejen forbi Næstved, hvor han har mange gode minder.

- Næstved har en stor plads i mit hjerte, fordi det er en klub, hvor jeg har mange gode minder fra. Jeg var her i tre omgange, og det var hver gang forbundet med succes for mit vedkommende, siger Mark Strudal.

Første gang Strudal trak den grønne trøje over hovedet var i 1988, da det endte med en DM-sølvmedalje til Næstved med Strudal som en af de store profiler. Han gjorde det så godt, at han endte med at blive solgt til Borussia Dortmund. Senere kom han tilbage i 1992 og var den store talisman, da Næstved endte med at klare sig fri af nedrykning efter den legendariske nedrykningsfinale mod Frem, der endte 2-2.

Strudals sidste ophold i Næstved kom i sæsonen 1995/96, der endte med en nedrykning for Næstveds vedkommende. Folk har dog ikke glemt den karismatiske angriber, og Mark Strudal har bestemt heller ikke glemt sin tid i Næstved.

- Nu har jeg efterhånden nået en alder, hvor man også tænker tilbage på minderne, når man i en stille stund sidder og reflekterer lidt, og der har jeg da mange gode minder fra Næstved. Folk i Næstved har altid behandlet mig fantastisk, og jeg var blandt andet med til at vinde DM-sølv, som er noget jeg sætter stor pris på i dag, siger Mark Strudal.

Han er blandt andet blevet far, og børnene er i dag ret store. På et tidspunkt gik det op for Mark Strudals søn, at hans far havde været professionel fodboldspiller, og det første spørgsmål var skarpt nok til direkte optagelse på Journalisthøjskolen.

- Min søns første spørgsmål, da han havde fundet ud af, at jeg havde været fodboldspiller var; hvad har du så vundet? Det var jo et skidegodt spørgsmål, og heldigvis var der da et par ting, som jeg kunne hive frem. Blandt andet min sølvmedalje med Næstved, og det er jo sådan noget, jeg husker og sætter særlig stor pris på i dag, siger Mark Strudal.