25. januar 2020
Patrik Nilsson (til venstre) sammen med europamesteren Jan Frodeno og Patrick Lange, der blev nummer tre. De to tyskere har begge vundet det uofficielle VM på Hawaii, og den sydsjællandske svensker håber, at kunne gøre dem kunsten efter. Foto: James Mitchell/Activ Images
gallery icon

Se billedserie

Patrik Nilsson (til venstre) sammen med europamesteren Jan Frodeno og Patrick Lange, der blev nummer tre. De to tyskere har begge vundet det uofficielle VM på Hawaii, og den sydsjællandske svensker håber, at kunne gøre dem kunsten efter. Foto: James Mitchell/Activ Images
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sølv til jernmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sølv til jernmand
Sport Sjællandske - 12. juli 2018 kl. 13:09
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Otte timer. Otte minutter. Og så lige 15 sekunder oveni.

Så lang tid tog det svenske Patrik Nilsson fra Fensmark at klare de 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42,195 kilometer løb ved EM på den klassiske ironman-distance.

Kun tyskeren Jan Frodeno var hurtigere på hjemmebanen i Frankfurt, og dermed kunne Patrik Nilsson tage hjem til bopælen i Sydsjælland med status som europas næstbedste triatlet.

- Jeg vidste, at jeg var i god form, så jeg var forberedt på, at det kunne gå rigtig godt. Men det var alligevel en lille overraskelse, at jeg blev nummer to, siger Patrik Nilsson, der fulgtes med både Jan Frodeno og en anden tysker - Patrick Lange - i en stor del af konkurrencen.

- Jeg vidste, at hvis jeg kunne følge med dem i svømning og cykling, så var det godt. Så succeskriteriet var at løbe sammen med dem, siger Patrik Nilsson.

Udfordringer undervejs
Kort inden afslutningen på cykelturen overhalede trioen australieren Josh Amberger i front, og så handlede det stort set bare om at få fordelt medaljerne mellem de tre.

- Man får jo nogle små udfordringer i løbet af otte timer, og jeg blev nødt til at komme på toilettet i begyndelsen af maratonløbet. Jeg havde også krampe, men fik masseret mig selv lidt, siger Patrik Nilsson, der ikke lod sig slå ud af modgangen.

- Man skal huske på, at det ikke gør så meget at tabe to-tre minutter, for man har jo 42 kilometer til at indhente det på, og det hele udligner sig undervejs. Efter min pause havde jeg et godt løb, men Patrick Lange fik problemer og blev træt til sidst, og så kunne jeg overhale ham efter 39-40 kilometer, siger Patrik Nilsson.

Kæresten er også træner
I mål var Patrik Nilsson 7.17 minut efter vinderen og 1.11 foran nummer tre, og præstationen giver tro på et nyt godt resultat ved efterårets uofficielle VM på Hawaii.

- Jeg blev nummer otte sidste år, så næste gang vil jeg gerne være nummer syv eller bedre. Så nu sætter vi os ned og ser på, hvordan vi kan forberede os optimalt på at vinde på Hawaii, siger EM-sølvvinderen.

»Vi« er Patrik Nilsson og kæresten Teresa Heimann Olsen, der også er træner for sin bedre halvdel.

- Hun har godt tjek på det fysiologiske og er god til at ændre træningen, så jeg kan få det optimale ud af det, siger Patrik Nilsson.

Teresa Heimann Olsen driver virksomheden Uperform og coacher i triathlon, løb, livsstil, fitness og vægttab. Så hun har også styr på Patrik Nilssons madvaner.

- Det er Teresa, som bestemmer. Men jeg får lov til at spise is eller slik en gang om måneden. Det hjælper mig til at slappe af mentalt, siger den 26-årige svensker.

- Hvis jeg skulle stoppe karrieren efter VM på Hawaii, så spiste jeg kun salat fra nu af. Men de bedste på ironman-distancen er omkring 35 år, så jeg har måske 10-15 år endnu. Og det er lang tid kun at spise salat..., siger han med et grin.