21. september 2019
Jordan Session (med bolden i hvid trøje) og Team FOG Næstved skal oppe sig, hvis de vil i DM-finalerne i år. Foto: Hans Jørgen Johansen
Jordan Session (med bolden i hvid trøje) og Team FOG Næstved skal oppe sig, hvis de vil i DM-finalerne i år. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SJÆLLANDSKE: Spå om sporten 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SJÆLLANDSKE: Spå om sporten 2019

Udfyld og indsend dine svar senest den 12. januar klokken 20.

Sport Sjællandske - 02. januar 2019 kl. 13:20
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Her i starten af det nye år kan vi godt begynde at tælle ned til en række spændende sportsbegivenheder. Er I klar?

20...19...
Okay, længere når vi ikke, for 2019 er netop, hvad vi er trådt ind i, og om få dage starter den første, store begivenhed med VM i herrehåndbold i danske og tyske haller. Det er også med som første spørgsmål på vores nye tipskupon, som du kan finde i et link her på siden.

Det skal blive spændende at følge, om landstræner Nikolaj Jakobsens tropper kan gøre det bedre end for cirka et år siden, hvor det blev til en fjerdeplads ved EM i Kroatien.

Det nye år har naturligvis en masse andet at byde på, selv om det hverken er OL-år eller et år med VM eller EM i fodbold. Og det bærer Tips 2019 også præg af.

Lokalt holder alle med interesse for Næstved Boldklub lige nu vejret. Bliver det virkelig året, hvor den sydsjællandske 1. divisionsklub får besøg af den længe ventede »manden med papkassen« og får nye ejere. Og vil det medføre en meget savnet tilbagevenden til superligaen?

Det første svar kan meget vel dukke op, mens disse linjer læses eller i hvert fald inden længe, men de videre gætterier om klubbens fremtid vil kun tiden kunne give hint om.

Bliver handlen ikke til noget, er Næstved stadig et godt bud på en topplacering i 1. division, hvis de kan fortsætte de gode takter fra efteråret. Men oprykning med det nuværende set-up og den nuværende økonomi virker ikke realistisk.

I rækken længere nede holder Slagelse B&I til og efter en kanonstart på det nye liv i 2. division, meldte hverdagen sig, som sæsonen skred frem. Vestsjællænderne ligger dog til en plads i oprykningsspillet, og det skal blive spændende at se, om de kan blive der, når det afgøres efter seks runder.

I den lokale håndboldverden er der i mange år kigget langt efter tophåndbold. Korsør Slagelse har været »tættest« med et par sæsoner i 1. division, men niveauet rækker lige nu til landets tredjebedste række for vestsjællænderne, Dalby og Næstved/Herlufsholm på herresiden.

Der meldes dog om større ambitioner hos Næstved/Herlufsholm, så måske har vi en repræsentant i den næstbedste række inden længe.

Hos kvinderne er regionens tre bedste hold placeret i 3. division, så her er i den grad også plads til forbedringer hos blandt andre Næstved/Herlufsholm, Slagelse og Dalby.

Omvendt kan vi ikke få et meget bedre niveau, når det gælder de tre »b'er«, badminton, basketball og bordtennis.

Team Skælskør er notorisk med fremme i badmintonligaen og topper lige nu grundspillet i den bedste række. Mon ikke der venter en ny DM-finale til april, hvis alt går som efter planen.

Team FOG Næstved har også forlængst etableret sig som et af Danmarks bedste baskethold, men sydsjællænderne har til gengæld svært ved at indfri og fansenes forventninger om en DM-finale. Der skal stadig skrues på nogle knapper, hvis direktør Andreas Larsen og co. vil op blandt Danmarks to bedste hold.

Det har Næstved Bordtennis derimod formået. I sidste sæson blev det til sølv efter to tabte finaler til Danmarks bedste hold, Roskilde, og det kunne meget vel blive til en ny finale mod roskildenserne. Måske med en ung Andreas Dilling, der har spillet sig endnu tættere en fast plads på landsholdet.

Også i volleyball er regionen fantastisk repræsenteret. Godt nok har VK Vestsjællands damer det svært efter oprykningen til den bedste række, men klubbens mænd markerer sig mere og mere blandt landets fem-seks bedste mandskaber. Og med stortalentet Oskar Madsen i hopla har vestsjællænderne også et godt bud på en fremtidig stamspiller på landsholdet, der i øvrigt kan se frem til hjemmekampe i Antvorskovhallen. Den første allerede 9. januar mod Rumænien.

OL-kvalifikationsår
2019 er også året, hvor flere atleter har muligheden for at kvalificere sig til OL i Tokyo til næste år.

Det gælder blandt andre først og fremmest Slagelses maratonløber, Abdi Ulad, og naturligvis de mange, relevante badmintonspillere fra Skælskør med Kim Astrup og Line Kjærsfeldt i spidsen samt Slagelse-cykelrytteren, Niklas Larsen.

Men også vægtløfterne fra AK Atlas, Katrine Bruhn og Louise Vennekilde, kan med en god portion tunge løft komme med i Danmarks delegation, mens Næstveds trampolinspringer, Benjamin Kjær, skal ud i nogle flotte hop for at komme gennem nåleøjet.

Flere lokale atleter håber eller stræber efter at komme med, og det kan eksempelvis ske for Næstveds fodboldmålmand, Jacob Pryts, hvis han og U21-landsholdet kvalificerer sig.

I periferien toner andre som Slagelses moderne femkæmper, Line Grubak, op.

Der er trods manglende slutrunder hen over året altså masser at se frem til i det nye sportsår. Og så naturligvis ikke at forglemme den dybt, lokale sport, som vi også dækker.

Med håb om et godt 2019!