22. april 2019
Niklas Larsen skifter fra Team Waoo til coloQucik, hvor han vil få optimale betingelser for at udvikle sit store potentiale. Foto: coloQuick
Niklas Larsen skifter fra Team Waoo til coloQucik, hvor han vil få optimale betingelser for at udvikle sit store potentiale. Foto: coloQuick
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OL-bronzevinder skifter til Skive-hold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OL-bronzevinder skifter til Skive-hold
Sport SJ - 10. oktober 2018 kl. 11:02
Af Simon Ydesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Niklas Larsen har siden sin debut som seniorrytter kørt for det, der i begyndelsen hed Team Trefor, men efter Bjarne Riis opkøbte holdet, har det heddet mange forskellige ting. Nu skal stortalentet fra Slagelse imidlertid ikke længere repræsentere Riis' mandskab.

Næste sæson kører han således for coloQuick Cycling, der umiddelbart står til at blive lidt af en magtfaktor i dansk cykling.

ColoQuick var i den forgangne sæson yderst succesfuld med ryttere som Rasmus Bøgh Wallin, Julius Johansen og Emil Vinjebo som et par af profilerne.

Nu skal Slagelse-rytteren Niklas Larsen forsøge at blive en del af den succes i næste sæson.

- Jeg havde en del overvejelser efter denne sæson, og jeg kom frem til, at det var rigtigt for mig at prøve noget nyt. Der skete en del på mit nu tidligere hold, der gjorde, at jeg nærmest følte, at jeg selv skiftede hold, mens jeg kørte for holdet, og så kom muligheden for at skifte til coloQuick, så det var perfekt, siger Niklas Larsen.

Der har været en del opbrud på Team Waoo, så Niklas Larsen lægger sig i slipstrømmen på den udvikling ved nu at skifte til coloQucik, der har base i Skive.

Her kommer han til at køre på hold med flere af sine holdkammerater fra banelandsholdet, hvilket har spillet en væsentlig rolle i valget af hold.

- Min værelseskammerat fra banelandsholdet Casper Folsach kører blandt andet på holdet, og han har snakket godt om det. Desuden er det et hold, der kører på godt udstyr, så der er en del, som tiltaler mig ved at køre på holdet, siger Niklas Larsen.

De mange aktiviteter på cykelbanen og satsningen frem mod OL i 2020 er noget, som bestemt også har spillet en rolle i valget af ny arbejdsgiver.

- På coloQuick ser man meget positivt på det at være banerytter. Det er okay, hvor det på andre hold er noget, man ikke synes så godt om. På coloQuick kan man rent faktisk godt se, at baneaktiviteterne kan være med til at gøre os bedre som cykelryttere, og det er meget vigtigt for mig, siger Niklas Larsen.

coloQuick har i denne sæson haft ryttere som Frederik Rodenberg, Casper Folsach og Julius Johansen på holdet. Ryttere som alle er inde omkring det danske banelandshold. De får altså nu følgeskab af Niklas Larsen.

Den store fokus på baneaktiviteterne betyder dog langt fra, at ambitionsniveauet på landevejen bliver skruet ned.

- Jeg har store ambitioner for næste sæson på coloQuick. I år har åbnet mine øjne for, at jeg kan få succes på landevejen, hvis jeg ofrer det, som der skal til. Næste sæson har jeg mål som U23-VM og DM, som jeg gerne vil gøre det godt i, så jeg vil sige, at ambitionerne er ret store, siger Niklas Larsen.

Hans nu tidligere sportsdirektør Michael Skelde fortalte tidligere på året til Sjællandske, at han anså Niklas Larsens potentiale for at være ligeså stort som eksempelvis Mads Pedersens og Michael Valgrens, og interessen for Niklas Larsen var øget efter hans flotte resultater. Det blev dog ikke til et skifte til et udenlandsk hold i denne omgang.

- Der er altid en masse rygter, og hvis jeg skulle være skiftet til et udenlandsk hold, så skulle det være til et hold, som ville mig så meget, at jeg også kunne få lov til at prioritere mine baneaktiviteter, og det var der ikke, men coloQuick får jeg den mulighed, og det er jeg super glad for, siger Niklas Larsen, der også får pæne ord med på vejen af sin kommende sportsdirektør Christian Andersen.

- Niklas er en utrolig stærk rytter, der er en fuldgyldig erstatning for de profiler, som vi siger farvel til efter denne sæson. Niklas har sin styrke, både ude på ruten med sit eksplosive antrit og overblik, og i spurten, hvor hans evner fra banen bestemt kommer ham til gode. Jeg er utrolig glad for, at Niklas Larsen har valgt at videreudvikle sit talent som cykelrytter hos coloQuick, siger Christian Andersen.