21. oktober 2019
Team FOG Næstveds ejer og direktør Andreas Larsen er tilfreds med et overskud på 42.000 kroner i det seneste regnskabsår.
gallery icon

Se billedserie

Team FOG Næstveds ejer og direktør Andreas Larsen er tilfreds med et overskud på 42.000 kroner i det seneste regnskabsår.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt overskud hos Team FOG Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt overskud hos Team FOG Næstved
Sport Sjællandske - 28. november 2018 kl. 20:34
Af Simon Ydesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Normalt er det opsigtsvækkende, når en virksomhed, der driver et sportshold kan præsentere overskud på bundlinjen på hinanden flere følgende år. Skjern kan det i håndboldens verden, og Team FOG Næstved kan det i basketball-universet.

Det står klart efter direktør og hovedaktionær Andreas Larsen tidligere på ugen aflagde rapport og fremlagde årsregnskabet for de øvrige aktionærer.

- Vi laver et overskud før skat på 42.000 kroner, og 33.000 kroner efter skat. Det er sjette år, vi har plus i regnskabet. Det er en hjørnesten i vores forretningsmodel, at vi skal køre med overskud. Om det så er 20.000 eller 200.000 kroner kan jo variere, men vi skal drive en økonomisk sund og troværdig forretning, siger Andreas Larsen.

Bundlinjeresultatet kommer ud af en omsætning på 6,5 millioner kroner - en omsætning som er stigende. Da Team FOG Næstved præsenterede årsregnskab for et år siden, var det med et plus på 535.000 kroner. Der er ifølge Andreas Larsen nogle helt naturlige årsager til, at dette årsregnskab ikke når de samme højder.

- Vores forrige regnskab bar præg af, at vi havde et skatteaktiv, som vi aktiverede ved den lejlighed. Vi har fået en øget omsætning, men vi har også investeret flere penge i spillertruppen. Selvom vi endte uden medaljer lykkedes vi til dels med den målsætning, fordi vi var med fremme, da det gjaldt, og vi leverede en meget tæt semifinaleserie mod Bakken, siger Andreas Larsen.

Han har stillet sig i spidsen for en omkostningsstigning på flere områder ud fra en kongstanke om, at det koster penge, at tjene penge.

- Vi har også øget omkostningerne i forbindelse med vores kampafvikling, og så har vi brugt flere penge på vores sponsorer, men det har betydet, at vi har fået et bedre produkt at tilbyde, og det skal jo gerne lønne sig på den lange bane, siger Andreas Larsen.

- Den sidste ting, som man også skal medregne i forhold til det forrige regnskab er, at vi vandt pokaltitlen det år, og det gjorde, at vi på grund af sponsorbonus og indtægter fra finalen fik cirka 150.000 ekstra kroner ud af den triumf, og de penge fik vi jo ikke i det seneste regnskabsår. Dengang var det jo en engangsindtægt, som vi ikke havde regnet med, så det gav naturligvis noget på bundlinjen, siger Andreas Larsen.

Andreas Larsen fortalte i kølvandet på offentliggørelsen af det forrige årsregnskab, at han ikke forventede et overskud i samme størrelsesorden, men han havde sigtet efter et overskud i nærheden af 100.000 kroner.

- Vi er sådan set tilfredse med resultatet. Vi ville naturligvis hellere have haft 100.000 kroner på bundlinjen, og vi havde nok regnet med et overskud på seks cifre. Det er vores mål hvert eneste år, men det vigtigste er, at vi kører med et overskud, og det gør vi, siger Andreas Larsen.

Team FOG Næstved-direktøren forventer også, at klubben præsterer overskud i det igangværende regnskabsår.