24. juni 2019
Frustrationerne var til at få øje på, men Team FOG Næstved havde kun sig selv at takke for nederlaget i pokalsemifinalen mod Svendborg Rabbits. Foto: Simon Ydesen
gallery icon

Se billedserie

Frustrationerne var til at få øje på, men Team FOG Næstved havde kun sig selv at takke for nederlaget i pokalsemifinalen mod Svendborg Rabbits. Foto: Simon Ydesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nedsmeltning kostede pokal-exit for Team FOG

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nedsmeltning kostede pokal-exit for Team FOG
Sport SJ - 20. januar 2019 kl. 22:23
Af Simon Ydesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Team FOG Næstved skulle blot vinde én kamp for at kvalificere sig til årets pokalfinale, men man sov over sig mod Svendborg Rabbits i pokal- semifinalen, som blev tabt 78-85.

De mest trofaste Team FOG Næstved-fans husker stadig tilbage på en januar-lørdag i 2017 med stor glæde. Her vandt klubben nemlig sin hidtil eneste titel, da man leverede århundredes comeback i pokalfinalen mod Horsens og hjemtog pokalen til Sydsjælland. Det bliver ikke til en ny pokalfinale i år. Den drøm blev skudt i sænk efter en håbløs første halvleg i pokalsemifinalen mod Svendborg.

Et comeback af ligeså episke dimensioner, som dengang i Horsens, var nemlig påkrævet, da Team FOG Næstved-spillerne sad i omklædningsrummet i pausen af kampen.

Efter en af de dårligste halvlege i mands minde fra Team FOG Næstveds side var sydsjællænderne bagud med 29-52 til Svendborg Rabbits.

Inden kampen var der grund til optimisme i Team FOG Næstved-lejren, fordi man selv havde fået Jordan Mathews klar til kamp, og modsat måtte Svendborg Rabbits se bort fra hele tre nøglespillere, der var ude med skader.

Trods fraværet af Peter Møller, Jacob Enevold og Sebastian Åris var det Svendborg, der anført af en flyvende Jeremiah Ingram totalt satte sig på begivenhederne.

Kaninerne spillede som mænd, mens Team FOG-spillerne lignede en flok nybegyndere i dele af første halvleg. Nybegyndere der hverken kunne dække op eller spille angreb. Ingen på Team FOG Næstved-mandskabet tog ansvar, da modgangen var størst, og mest markant var manglen på lederskab fra bænken, hvor en paralyseret Chris Gillet stod og så på med en trist mine, mens hans kollega Lukas Varga råbte og skreg, som gjaldt det liv og død.

Det aggressive Svendborg-pres formåede Team FOG ikke at løse i første halvleg, og det betød, at man aldrig fandt rytme i angrebsspillet, mens Svendborg omvendt ramte stort set alt, hvad man rørte ved. Statistikkerne fra første halvleg fortalte om et sydsjællandsk mareridt og et sydfynsk eventyr.

Svendborg Rabbits havde ramt otte ud af 10 trepointsforsøg, mens Næstved havde ramt to ud af 13 forsøg bag trepointslinjen.

Det blev bedre i anden halvleg, men Svendborg-sejren kom aldrig i fare.

De to hold mødes igen allerede lørdag. Her er der tale om en ligakamp.