26. maj 2019
På tre et halvt år er Oskar Madsen avanceret fra bolddreng til landsholdsspiller, og teenageren fra VK Vestsjælland var med i hele kampen, da Danmark slog Rumænien med 3-1 i Antvorskovhallen onsdag aften. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

På tre et halvt år er Oskar Madsen avanceret fra bolddreng til landsholdsspiller, og teenageren fra VK Vestsjælland var med i hele kampen, da Danmark slog Rumænien med 3-1 i Antvorskovhallen onsdag aften. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lykkelige Madsen holdt folkefest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lykkelige Madsen holdt folkefest
Sport SJ - 09. januar 2019 kl. 22:31
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sommeren 2015 var 15-årige Oskar Madsen fra VK Vestsjælland bolddreng ved et par landskampe i Antvorskov-hallen.

Onsdag aften var landsholdet igen i aktion i Slagelse, men denne gang stod der Madsen på trøjen med nummer 22.

Og ikke nok med det - teenageren fra Skælskør satte EM-kvalifikationsopgøret mod Rumænien i gang med kampens første serv. For øjnene af et par tusind tilskuere.

- Det var nervepirrende, siger Oskar Madsen, der fik ekstra nerver på efter at have mødt den tidligere landstræner Mikael Trolle på gangen inden kampen.

- Han havde haft en drøm om, at jeg ville kaste bolden over på den anden side af nettet. Så jeg stod bare og tænkte på, at det skulle jeg ikke gøre, siger Oskar Madsen med et grin efter kampen.

Med en kneben hjemmesejr over Danmark og to sejre over Finland, havde rumænerne lidt overraskende sikret sig førstepladsen i kvalifikationspuljen inden onsdagens kamp, og gæsterne snuppede også første sæt med 25-22.

Oskar Madsen og holdkammeraterne steppede dog gevaldigt op i i andet sæt og vandt det så sikkert som 25-15, og det fik bølgen til at rulle på de fyldte tribuner.

I det hele taget virkede spillerne opsatte på at give det store publikum lyst til at komme igen næste gang, der er volley-landskampe i Slagelse.

Oskar Madsen bragte Danmark foran 2-1 i sæt ved at liste bolden over rumænernes forsvar til 25-21, og søreme om ikke de rødklædte værter gjorde arbejdet færdig med 25-19 i fjerde sæt.

- Indtil i dag var min største oplevelse kampen i Finland forleden - selv om vi spillede virkelig dårligt. Men det var sindsygt i dag. Jeg har aldrig prøvet noget lignende, siger Oskar Madsen, der måtte stille op til ekstra personlig hyldest fra publikum efter kampen.

- De stod og råbte mit navn. Jeg blev nødt til at gå væk derfra to gange, for jeg kunne slet ikke være i mig selv af bare glæde, siger han.

- Det er en ubeskrivelig følelse, og jeg er meget lettet over, at jeg spillede så godt - og at vi alle spillede så godt. Så hvis jeg skal samle det i én sætning, så er jeg lykkelig lige nu.

Helt så lykkelige er de nok ikke på det danske kvindelandshold, der tabte aftenens »åbningskamp« med 3-1 til det ubesejrede franske hold, der dermed satte et sæt til for første gang i EM-kvalifikationen.