19. april 2019
For én gangs skyld flytter Morten Porsborg bare bolden på tværs. Det var en sjældenhed i det sidste kvarter, hvor han igen og igen brød igennem på venstre back og fik skudt hul på Næstved/Herlufsholms ellers stærke keeper Jonas Hansen. Foto: Claus Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

For én gangs skyld flytter Morten Porsborg bare bolden på tværs. Det var en sjældenhed i det sidste kvarter, hvor han igen og igen brød igennem på venstre back og fik skudt hul på Næstved/Herlufsholms ellers stærke keeper Jonas Hansen. Foto: Claus Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalopgør med fight til det sidste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalopgør med fight til det sidste
Sport SJ - 07. oktober 2018 kl. 21:55
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstved/Herlufsholms håndboldmænd har endnu ikke vundet i 2. division i denne sæson. Og Dalby har endnu ikke tabt.

Det er kort fortalt status efter søndagens uafgjorte lokalopgør mellem de to klubber.

I 55 minutter tydede alt ellers på en hjemmesejr i Herlufsholm Idrætscenter, hvor værterne i flere gange var foran med både fem og seks mål. Og så blev det alligevel Dalby, der kom tættest på sejren med en føring på 25-24 få sekunder før tid.

Midt i anden halvleg tog Morten Porsborg nærmest sagen i egen hånd for gæsterne, og han scorede seks af sine syv mål i de sidste 14 minutter.

I den anden ende af banen gjorde en mandsopdækning af skudstærke Jasper Jacobsen det svært for Næstved/Herlufsholm, og da Mathias Bjørn tog FOR meget ansvar og kiksede tre angreb i træk, var vejen banet for et comeback til gæsterne.

På fire minutter blev 23-19 til 23-23, og med to minutter igen bragte Frederik Paaske Dalby foran for første gang siden 0-1.

Nicklas Færgegaard udlignede for hjemmeholdet med sin eneste scoring i kampen, men 40 sekunder før tid slog Morten Porsborg til igen til 24-25.

Fem sekunder før slutsignalet sørgede Tue Harreby dog for, at Næstved/Herlufsholm i det mindste fik ét point ud af anstrengelserne. Med et akavet højrehåndet underhåndsskud fra højre back.

- Jeg kikkede på uret, inden jeg modtog bolden. Jeg tænkte, at jeg var nød til at prøve - og hvis det virker til træning, så virker det nok også i kamp, siger Tue Harreby med et lille smil.

Selv om scoringen sikrede sydsjællænderne sæsonens første point - i tredje forsøg - var det dog svært for kampens sidste målscorer at glæde sig.

- Det er svært at se det som noget positivt..., siger Tue Harreby.

For Næstved/Herlufsholms Joachim Møllers sluttede kampen allerede, da han tacklede Martin Pedersen i brædderne i det 22. minut. Indtil da havde gæsterne haft svært ved at håndtere den store stregspiller, der skabte plads til ikke mindst Jasper Jacobsen i bagkæden.

Uden Joachim Møller på banen, kunne Dalby tillade sig at gå mere offensivt til værks i forsvaret, og det var altså lige ved at give fuldt udbytte.

- Det var fedt at spille en god kamp, og i anden halvleg lykkedes vi med det, vi skal lykkes med. Folk steppede virkelig op, siger Morten Porsborg, der kun var fem sekunder fra at blive den helt store helt som frontløber i Dalbys viljestærke slutspurt.

- Det er da ærgerligt kun at spille uafgjort, når man fører til sidst. Men når pulsen falder, vil vi nok være tilfredse med at få et point, siger han.