20. oktober 2019
Emil Kot med ispose over venstre øje efter et DM, der slet ikke gik hverken hans, træner Mark Hulstrøms (t.v.) eller Kots to klubkammeraters vej. Foto: Søren Rommelhoff
gallery icon

Se billedserie

Emil Kot med ispose over venstre øje efter et DM, der slet ikke gik hverken hans, træner Mark Hulstrøms (t.v.) eller Kots to klubkammeraters vej. Foto: Søren Rommelhoff
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Korsør blev stødt af boksetronen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Korsør blev stødt af boksetronen
Sport Sjællandske - 25. november 2018 kl. 21:28
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var langt fra sidste års triumfer ved de danske amatørmesterskaber i boksning til dette års nedtur for Korsør Amatør Bokseklubs deltagere.

Ved mesterskaberne i Roskilde i fjor blev den vestsjællandske klub kåret til Danmarks bedste, da både Emil Kot og Ritti Dayson tog guld, mens Ahmad El Ahmad fik sølv.

I år i Holstebro var der hverken guld eller sølv til nogle af Korsør-bokserne og dermed naturligvis heller ingen gentagelse af klubæren.

Skuffelsen var derfor tung at køre hjem med for især 19-årige Emil Kot, der blev slået ud i semifinalen af upåagtede Bjarne Newby fra Hornslet BK i mellemvægt.

- Jeg havde vundet min kvartfinale, hvor jeg dog fik en mindre flænge over det ene øje. Så i semifinalen havde jeg fokus på ikke at blive ramt. Jeg holdt lidt afstand, og det gjorde han også. Men det gik fint nok. Jeg tabte måske max én omgang, men i tredje lukkede jeg op og havde ham til tælling to gange. Der var dog ikke tid nok til at gøre det færdigt, siger en ærgerlig, Emil Kot, der troede, den var hjemme.

- Jeg tabte 0-5, så jeg var ret hurtigt ude af ringen. Jeg har bokset mange tætte kampe, som jeg burde have vundet, men jeg har en anelse om, at dommerne ikke kan lide mig, kommer det fra Korsørs detroniserede danske mester.

I det hele taget følte han og Korsør-bokserne sig snydt for sejrene.

Ahmad El Ahmad boksede en god kamp mod den senere mester, Danny Jensen fra Nordsalling, i semifinalen. Men et par advarsler for at dykke for dybt med sit hoved kostede Ahmad sejren.

Korsørs supersværvægter, Rasmus Holm Jørgensen, var direkte i semifinalen og mødte her Kasper Bertelsen fra Pandrup, som han tabte til. Rasmus tabte første runde, men dominerede fra slutningen af anden runde og fra start til slut i tredje runde. Igen et nederlag, som vi ikke forstod ret meget af, siger Emil Kot.

Også Vordingborg-klubben, BK Tårnet, havde en supersværvægter med i Emil Pedersen, men sydsjællænderen tabte til ungdomskammeraten, Oliver Zaren fra Jyllinge.