20. juli 2019
Ud over de 11 startende spillere fik seks spillere debut for det danske A-landshold onsdag aften i Slovakiet. Foto: Roland Zak/Scanpix
Ud over de 11 startende spillere fik seks spillere debut for det danske A-landshold onsdag aften i Slovakiet. Foto: Roland Zak/Scanpix
Foto: Mikkel Lundby Madsen/Ronald Zak/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommentar: Er dansk fodbold smuldret eller styrket?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommentar: Er dansk fodbold smuldret eller styrket?
Sport SJ - 07. september 2018 kl. 09:57
Af John Ringstrøm, Sportsredaktør, Sjællandske
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvor var det dog befriende at se en flok landsholdsdebutanter fra den danske 2. division, danmarks- og sjællandsserien gå totalt uimponeret til sagen og holde Slovakiet »nede« på tre mål i onsdagens venskabskamp i Trnava.

Med lidt mere coolness kunne de danske drenge endda have scoret et til to mål og det havde med garanti givet endnu mere genlyd ud over hele fodbold-Europa, som i forvejen har undret sig og grint af det danske rednings-landshold og hele optakten dertil.

Lidt som Island
Godt nok var det kun en venskabskamp, men det mandsmod og hjerte danskerne viste, må tjene som forbillede for mange, unge og håbefulde fodbolddrenge i de danske klubber.

Christoffer Haagh, Rasmus Johansson og sågar Skælskør-drengen Anders Hunsballe samt alle de andre DBU-udvalgte debutanter (hvordan den udvælgelsesproces så end er foregået...) var værdige repræsentanter for den danske fodboldkultur, så det nærmest mindede om Islands EM-debut i Frankrig for to år siden.

Det kan godt være, de danske spillere missede en aflevering eller to, manglede skarphed i afslutningerne og bittert nok lavede et selvmål, men hvordan pokker kan det næsten være anderledes, når man i al hemmelighed er kommet fra studiet, rengørings- eller mekanikerjobbet, hoppet direkte ind i et chartret Roskilde-fly og fløjet til Slovakiet for at spille en kamp på et så højt niveau, man aldrig har spillet før.

Cadeau til klubber
Vikarierende træner John »Faxe« Jensen og hans tropper havde valgt den helt rigtige tilgang til kampen - stå fast (hvilket nogle af dem dog havde lidt svært ved) og vær ikke bange. Taktikken må have været en kunst i sig selv at dels sætte og dels udføre, men noget i retning af 9-1-0 i defensiven virkede rigtig fint.

Spillernes indsats er også en cadeau til det ungdomsarbejde, der foregår i de danske klubber, bredde- som eliteklubber. Der kommer altså et vis produkt ud af anstrengelserne, nogle drenge der lærer at spille fodbold men også at kæmpe fodbold. Der bliver tydeligvis delt klogskab og teknikker ud til ungerne fra de første pode-år.

Det er naturligvis ikke alle, der når at drive det så vidt. Og så alligevel viser det sig, at drømme kan blive til virkelighed, hvis man når helt ud til så bizar og enestående oplevelse som den i Trnava onsdag aften.

Et pusterum på søndag
Nu er der godt nok lavet endnu en midlertidig aftale, men dansk fodbolds renommé har fået én på tuden. Redningslandsholdet har reddet æren for Danmark og i mine øjne styrket sammenholdet på tværs af klubber, fans og spillere, men alle vi fodbold- og landsholdselskere vil jo trods alt helst se Schmeichel, Kjær, Eriksen og co. på banen.

Uagtet den pinagtige konflikt, som ifølge Ekstra Bladets research er utænkelig i nogle af vores nabolande, hvor landsholdsspillere næsten optræder gratis, kommer det rigtige landshold nu heldigvis på banen mod Wales søndag i Aarhus. Alt andet ville have været ødelæggende for dansk landsholdsfodbold.

Ikke for klubfodbold, for den har lige vist, at den lever i bedste velgående. Men på sigt skal vi alle have et A-landshold, der kan spille lige op med de stærkeste nationer, for ellers vil arbejdet i klubberne mangle de rollemodeller, alle friske fodbolddrenge spejler sig i.