14. oktober 2019
Vordingborg har her scoret til 4-3 ved Michael Olsen. Foto: Simon Ydesen
gallery icon

Se billedserie

Vordingborg har her scoret til 4-3 ved Michael Olsen. Foto: Simon Ydesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kartoffelmark sendte Vordingborg videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kartoffelmark sendte Vordingborg videre
Sport Sjællandske - 05. juni 2019 kl. 01:43
Af Simon Ydesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vordingborg er klar til første runde i den landsdækkende pokalturnering efter en 4-3-sejr over Fredensborg.

Der har allerede været sagt og skrevet meget om de kritisable baneforhold på Vordingborg Stadion, men i forbindelse med Vordingborgs pokalsejr over sjællandsserieholdet Fredensborg fik føljetonen tilføjet endnu et kapitel. Set med sportslige briller var der her tale om et lettere tragikomisk indslag, da banens ringe beskaffenhed i den grad fik afgørende indflydelse på resultatet.

Vordingborg var nede 1-3 og godt på vej ud af pokalturneringen, da den puklede bane spillede med til fordel for hjemmeholdets Mikkel Bruun. En ellers ufarlig afslutning endte i netmaskerne, fordi bolden ramte en af de utallige knolde lige foran Fredensborg-keeperen, der kom til at ligne en motorisk udfordret keeper, da bolden på forunderlig vis hoppede forbi ham.

Det åbnede op for et Vordingborg-comeback, som lynhurtige Michael Olsen endte med at fuldbyrde, da han scorede til 4-3 i det 73. minut.

Vordingborg skal i næste sæson spille sjællandsserie, og ét er, at banen på ingen måde er egnet til meget andet end kartoffeldyrkning. Noget helt andet er, at holdet mod Fredensborg fik en forsmag på, at man skal have skruet lidt på fysikken i Vordingborg-lejren, hvor man har mange vævre spillere. Mod Fredensborgs granvoksne mænd kom man ofte fysisk til kort, og på den led var der tale om en lidt heldig sejr - særligt med tanke på det komiske mål, der kun opstod på baggrund af en bane, som man end ikke ville bruge som teltplads for den lokale børnefestival Vilde Vulkaner.

Til kampen var det assistenttræner Trold Ellegård, der stod med ansvaret, og han kunne efterfølgende konstatere, at Vordingborg-spillerne har mental rygrad til at klare store udfordringer.

- Det siger meget om gutternes karakter, at de kan komme tilbage fra 1-3. Det fortæller mig, at de virkelig noget viljestyrke til at arbejde i modgang, siger Trold Ellegård.

Han undlader at kommentere banens beskaffenhed, men det overbærende suk og rysten på hovedet lader ikke nogen tvivl tilbage om holdningen.

Noget andet og mere positivt er det faktum, at Vordingborg nu er klar til første runde af den landsdækkende pokalturnering, hvor man kan trække hold fra 1. division og ned.

- Det kunne være meget sjovt at trække Næstved, Nykøbing eller HB Køge, så vi kan få nogle folk på stadion, siger Trold Ellegård.

Så er spørgsmålet blot, om Vordingborg vil være bekendt at lægge bane til sådan en kamp. I så fald bør man advare modstanderen om banens kritiske tilstand.