17. oktober 2019
Benjamin Kjær satsede i sin frie øvelse og sprang blandt andet en strakt dobbelt baglæns salto med tre skruer - en såkaldt »Miller«, som han aldrig har udført i konkurrence før. Foto: Vasily Fedosenko/Ritzau Scanpix
Benjamin Kjær satsede i sin frie øvelse og sprang blandt andet en strakt dobbelt baglæns salto med tre skruer - en såkaldt »Miller«, som han aldrig har udført i konkurrence før. Foto: Vasily Fedosenko/Ritzau Scanpix
Foto: VASILY FEDOSENKO/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Karrierens største resultat blev fejret med en is

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karrierens største resultat blev fejret med en is
Sport Sjællandske - 25. juni 2019 kl. 22:08
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag eftermiddag kvalificerede trampolinspringeren Benjamin Kjær sig til finalen ved European Games, og få timer senere traskede den 20-årige danske mester fra Haslev TT så ind ind på den store scene i Minsk Arena iført klipklapper og et koncentreret blik.

Men ikke de store nerver.
- Faktisk ikke. Selv om arenaen var fyldt med 8.000 mennesker, vidste jeg, hvad jeg skulle gøre - og så gør det det bare så meget nemmere, siger Benjamin Kjær.

Forude ventede 10 spring, og få minutter senere kunne han glæde sig over, at have forbedret resultatet fra eftermiddagens frie øvelse fra 56,185 point til 56,250.

- Rent pointmæssigt tror jeg, at jeg har lavet 0,1 bedre til en World Cup i Portugal. Så det er ikke mit bedste, men helt klart største resultat, jeg har opnået, siger Benjamin Kjær.

Sydsjællænderen var første mand på trampolinen i finalen, men som ventet blev han slået af de øvrige fem finalister.

Medaljerne blev fordelt med bronze til europamesteren Diogo Ganchinho fra Portugal med 58,660 point, sølv til den stærke russer Mikhail Melnik med 59,435 point og guld til den olympiske mester Uladzislau Hancharou fra Hviderusland.

Til efteråret skal Benjamin Kjær igen udfordre den internationale elite ved en World Cup i Spanien, men her og nu skal han nyde tirdagens resultat - og opleve lidt mere af European Games.

- Jeg har fået en is og en cola og sidder på kontoret og ser Line Kjærsfeldt spille badminton, siger Benjamin Kjær.

- I morgen skal vi ud og se lidt andre sportsgrene og heppe på de andre danskere, inden vi rejser hjem på torsdag.