18. januar 2019
Lige nu er der to lokale juniorer i den danske cykelelite, men fra næste sæson vil rytterne fra Slagelse og Næstved køre på hold sammen. Det skal gerne skabe et slagkraftigt regionalt hold. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Lige nu er der to lokale juniorer i den danske cykelelite, men fra næste sæson vil rytterne fra Slagelse og Næstved køre på hold sammen. Det skal gerne skabe et slagkraftigt regionalt hold. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historisk cykel-alliance mellem Slagelse og Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historisk cykel-alliance mellem Slagelse og Næstved
Sport SJ - 06. juli 2018 kl. 22:05
Af Simon Ydesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De to cykelklubber Slagelse Cykle Ring og Næstved Bicycle Club er blevet enige om at lave fælleshold i junior- og seniorklassen fra næste år.

Der er noget spændende under opsejling i syd og vestsjællandsk elitecykling. Cykelklubberne i Næstved og Slagelse har nemlig fundet sammen i det, som man kan kalde et fornuftsægteskab. Der er tale om en alliance, der har til formål at styrke begge involverede klubber samt ikke mindst skabe et bedre tilbud til de eliteryttere, der har lokale rødder på Syd og Vestsjælland.

Aftalen betyder i al sin enkelthed, at Slagelse og Næstved fortsat kører separate ungdomshold frem til juniortiden, hvor man så laver et fælles elitehold. Samme model bruges også på seniorniveau, hvor man også danner et fælles elitehold.

- Der er tale om to klubber, der har haft gensidig sympati for hinanden i flere år, og så er vi mødtes flere gange til forskellige cykelløb over de seneste måneder, og det er nu endt ud i en aftale om nogle fælles hold, som vi tror, vil skabe stor gavn for begge klubber og de involverede cykelryttere, siger Christian Berg, der er formand for Slagelse Cykle Ring.

Kollegaen i Næstved BC er ligeså optimistisk på vegne af det nye fusionshold.

- Når vi slår kræfterne sammen, giver det en klar forhåbning om, at vi kan give et bedre tilbud både til bredden og eliten. Vi kan forhåbentlig skabe nogle bedre rammer for vores eliteryttere, men vi skal også gerne skabe et bedre fundament længere nede i systemet, så vi kan se flere lokale ryttere på juniorholdet og også meget gerne på seniorholdet, siger Ole Hansen, der er formand i Næstved BC.

Læs mere om samarbejdet i lørdagens udgave af Sjællandske.