21. september 2019
Både Skælskør-spillerne, trænere og ledere samt flere hundrede medrejsende tilskuere fik noget at juble over mandag aften, da vestsjællænderne sikrede sig det danske mesterskab efter en vanvittig sæson med masser af modgang - og endnu mere fight. Foto: Claus Rasmussen
Både Skælskør-spillerne, trænere og ledere samt flere hundrede medrejsende tilskuere fik noget at juble over mandag aften, da vestsjællænderne sikrede sig det danske mesterskab efter en vanvittig sæson med masser af modgang - og endnu mere fight. Foto: Claus Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genopstandelsen blev fuldendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genopstandelsen blev fuldendt
Sport Sjællandske - 22. april 2019 kl. 22:09
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mark Caljouw forsvandt i en bunke af medspillere, da hollænderen udnyttede sin anden matchbold mod indiske Dey Subhankar, og kort efter regnede champagnedråberne ned over de jublende spillere fra Team Skælskør.

Finalen i Badmintonligaen mod Greve slutede 4-2 til vestsjællænderne, der dermed sikrede sig klubbens femte titel - og den første siden 2014, hvis man skal tro historiebøgerne. I TSS regner man dog stadig den aflyste guldkamp mod Skovshoved for tre år siden, som en sejr.

- Derfor var det også rart at få gjort det færdigt i år. Og det havde været bittert, hvis en skade skulle have afgjort det, siger Team Skælskørs sporstchef Steen Schleicher Pedersen.

I sidste sæson måtte Skælskør undvære Carolina Marin i finalen og tabte til Skovshoved, og i år blev holdet igen ramt på damesingle-siden, da Line Kjærsfeldt meldte afbud.

- Det er en forstrækning i ballen, og det er svært at sige, hvor længe det går, før jeg er klar, siger Kjærsfeldt, der havde det hårdt uden for banen.

- Det er hårdere end at spille selv. Men er endnu mere nervøs, og der er ikke noget, man kan gøre ved det, siger hun.

Heldigvis kunne kærsten Mark Caljouw gøre noget, og det var en stolt hollænder, det fik hængt DM-guldet om halsen i Frederiksberghallerne.

De øvrige sejre leverede Toby Penty i 2. herresingle, Kim Astrup og Søren Gravholt i herredouble og Selena Piek/Frederik Søgaard i mixeddoublen.

- Det er utroligt med den sæson, vi har haft. Jeg tror kun vi har stillet i stærkeste opstilling tre gange på grund af skader. I dag blev vi igen sat tibage da Line meldte fra, og så kom vi bagud 0-2. Så det er utrolig følelse at vinde alligevel, siger Selena Piek med et smil.

Glæden var lige så stort hos makkeren Frederik Søgaard, der før sæsonen skiftede fra Odense til Skælskør netop for at spille om medaljer.

- Det var lige præcis for at opleve sådan noget her. Det er super fedt at komme til en klub, der vil vinde DM, og så gøre det, siger Frederik Søgaard.

- Det har været en vild sæson. Vi førte grundspillet med to runder tilbage, og så fik vi tre skader og røg helt ned på fjerdepladsen. Og så stod vi pludselig i en kvartfinale mod Skovshoved.

Team Skælskør sendte de forsvarende mestre ud, slog Solrød Strand i semifinalen og fuldendte »genopstandelsen« 2. påskedag i finalen mod Greve.