24. juli 2019
Philip Hertz i aktion for Team FOG Næstved. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Philip Hertz i aktion for Team FOG Næstved. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fredagspinligheder før kvartfinalerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredagspinligheder før kvartfinalerne
Sport SJ - 15. marts 2019 kl. 20:52
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var intet andet end æren på spil, da basketligaholdene Team FOG Næstved og Bakken Bears mødtes i grundspillets sidste kamp i Arena Næstved.

Men det var udmærket fredags-underholdning for de 1.030 tilskuere, hvis man lige savnede lidt sport og var ligeglad med aftenens X-faktor i flimmerkassen.

Sydsjællænderne havde inden opgøret allerede sikret sig tredjepladsen, mens aarhusianerne havde besat førstepladsen. Derfor var der ikke noget spektakulært i, at udeholdet tog en sejr på 93-88.

Med til historien hører dog det ikke uvæsentlige, at gæsterne stillede til kamp med et regulært B-hold. Bakken Bears kom hjem fredag morgen fra en Europa Cup-kamp i Israel og sparede derfor en hel række nøglespillere.

Ovenikøbet var en lille håndfuld af spillerne plukket fra Bakkens' »talent-afdeling«, EBAA, som Team FOG Næstved paradoksalt nok møder i den første DM-kvartfinale torsdag aften i Arena Næstved.

Sydsjællænderne var langt fra i højeste gear, men førte alligevel med 16 point undervejs i fjerde periode.

De purunge gæster, som også havde veteranerne Chris Christoffersen, kaptajen Morten Sahlertz og Thomas Lærke i aktion, kom stærkt tilbage med en fantastisk slutspurt. Ikke mindst takket være Bakkens klart bedste, den hvide amerikaner, Hayden Dalton, som værterne havde store problemer med. Han lavede 32 point.

Slutningen vil Team FOG Næstved formentlig også helst glemme. De lavede fejl på fejl, og lignede ikke et slutspils-hold.

Jordan Mathews hev om nogen niveauet op hos hjemmeholdet med sine 30 point. Især hans kraftfulde rush efterfulgt af dunks og en hel del trepoint-scoringer vakte begejstring.

Alt andet lige må det dog siges at være pinligt af Team FOG Næstved. De skal naturligvis kunne slå Bakkens andethold, men værre er, at selvtilliden og momentum fra en række gode kampe siden jul, led et gevaldigt knæk inden de kommende playoff-kampe.