18. oktober 2019
Tim Sørensen skaffede de sidste vigtige point i sidste heat og så var finalepladsen - og luftturen - hjemme. Foto: Kim Larsen
gallery icon

Se billedserie

Tim Sørensen skaffede de sidste vigtige point i sidste heat og så var finalepladsen - og luftturen - hjemme. Foto: Kim Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Finaleplads på et mulehår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finaleplads på et mulehår
Sport Sjællandske - 03. juni 2019 kl. 18:41
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det blev meget tættere, end de fleste havde forestillet sig, da det danske U21-landshold i speedway på banen i Glumsø skulle forsøge at kvalificere sig til EM-finalen for hold.

Danskerne er forsvarende europamestre og var tårnhøje favoritter til at nappe finalepladsen på den sydsjællandske bane, og det havde selv holdets kaptajn Patrick Hansen også regnet med.

- Vi vandt, som vi burde og havde håbet på, men det holdt også meget hårdere, end vi havde regnet med. Vi blev presset hårdt af Letland, siger Glumsø-køreren, der kommer fra Jerslev i det nordvestsjællandske.

Danmark tog den ene finaleplads med sølle ét point foran Letland, og det kom først i hus i allersidste heat, da Tim Sørensen kørte en andenplads hjem.

- Det var jo kun førstepladsen, der gav adgang til finalen, så der var stor lettelse og trods alt god stemning, når det nu skulle være. Vi havde jo vundet på en dårlig dag, siger Hansen med et grin.

EM-finalen køres i Frankrig 20. juli, og her bliver modstanderne - udover værtsnationen - Polen og Sverige.