17. september 2019
Der vil som minimum være seks udlændinge i aktion, når Næstved og Roskilde mødes i DM-finalerne. To hos Roskilde og fire hos Næstved. Her er fem af de betuttede Næstved-spillere, der sidste år tabte finalen til netop Roskilde. Fra venstre Li Moding, Ewout Oostwouder, Henrik Johansson, Andreas Dilling og Nicolai Nordahl. Foto: Jeppe Lodberg
Der vil som minimum være seks udlændinge i aktion, når Næstved og Roskilde mødes i DM-finalerne. To hos Roskilde og fire hos Næstved. Her er fem af de betuttede Næstved-spillere, der sidste år tabte finalen til netop Roskilde. Fra venstre Li Moding, Ewout Oostwouder, Henrik Johansson, Andreas Dilling og Nicolai Nordahl. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Finale med flere aspekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finale med flere aspekter
Sport Sjællandske - 15. maj 2019 kl. 06:25
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De sidste mange års danske mestre fra Roskilde, syv i træk for at være helt præcis, kan langt fra vide sig sikker på endnu en titel, når de for andet år i træk står overfor Næstved Bordtennis.

Det er mere lige, end det nogensinde har været, og det mener selv Roskildes tidligere Kvik Næstved-dreng, Michael Maze.

- Jeg vil skyde på, den er fifty-fifty. Næstved har fået et rigtig godt hold på falderebet. Der skal vi op i et helt andet gear, hvis vi skal have en chance. Det bliver spændende og fedt med to så jævnbyrdige hold i en dansk finale, sagde 37-årige Maze til sn.dk efter Roskildes første semifinale mod Virum.

Første finale er fastsat til tirsdag 21. maj i bordtennishallen i Toksværd, og her ser hjemmeholdet frem til en fest med masser af tilskuere fra både Næstved og Roskilde og måske også mange af de udenlandske spillere, der træner i hallen i Slagelse.

- Der kommer forhåbentlig alt, hvad vi kan støve op, og vi glæder os. Finaleprogrammet er rimelig kompakt, da der ligger internationale turneringer både før og efter. Men det tror jeg er til vores fordel, da Roskildes Maze og Allan Bentsen jo ikke er helt unge mere, lyder det fra Næstved-lederen, Henrik Cortz.

Den anden finale spilles torsdag 23. maj i Roskilde og en eventuel tredje og afgørende dagen efter også i Roskilde.

Henrik Cortz vil også komme med »alt, hvad vi har«, som han betegner det optimale hold. Det kommer efter alt at dømme til at bestå af taiwaneserne, Jiang Chang Hong og Peng Wang-Wei, hollandske Ewout Oostwouder samt svenske Alexander Franzén.

Det er samme kvartet, der slog Herlev i det første semifinaleopgør med 5-2, mens Wang-Wei var skiftet ud med Li Moding i returopgøret, som sydsjællænderne vandt med samme cifre.

Det er også samme kvartet, som af Virum-spilleren, Henrik Vendelbo, får en hård medfart i en tidligere udtalelse. Han karakteriserer Næstveds mandskab som et »plastik-hold«, og det undrer Henrik Cortz.

- Det er lidt komisk. Vendelbo sidder samtidig i DBTUs (Dansk Bordtennis Union, red.) appeludvalg, så jeg synes, det er lidt dårlig stil at udtale sig omkring moral og etik på den måde og at have to kasketter på. Det er en lidt uheldig rolle, når man sidder i sådan et udvalg, og det gælder for så vidt i alle sportsgrene. Nej, vi er nok ikke på julekort, lyder det med et skævt smil fra Cortz.

Næstved-lederen vil strække sig til at give Henrik Vendelbo lidt ret i hans personlige holdning, da der er tale om fire udlændinge på sydsjællændernes hold. Men så »plastisk« er det heller ikke.

- Det er klart, at vores kinesere ikke er født i Næstved. Men Li Moding har eksempelvis boet her i 9-10 år, og Hong har tidligere spillet i Holme-Olstrup, og været spillende træner, så han er også godt relateret til området. Han er en »ven af huset«, som vi kan ringe til, når vi har brug for ham, siger Henrik Cortz.

Tidligere på sæsonen havde sydsjællænderne også det unge, danske talent Andreas Dilling som én af profilerne, men han er trådt lidt i baggrunden.

- Han var fast mand, men mistede gejsten og lysten til en masse træning. Og så måtte vi jo sætte et hold ud fra det sportslige aspekt og fiske Hong og Alexander Franzén fra andetholdet. Vi vil jo også gerne vinde den finale, konstaterer Henrik Cortz.

- Vi har jo en forpligtelse overfor vores målsætning og vores sponsorer, siger han.

Næstved har et pænt budget under danske bordtennis-forhold, men næppe lige så stort som Roskilde. De mange-dobbelte, danske mestre har blandt andre kinesiske Zhai og ungarske Lakatos, der begge er stærke spillere.

- Og så har de selvfølgelig Michael Maze. De tre spiller der nok ikke kun for hyggens skyld. Men det er svært at finde unge, danske spillere, der er dygtige nok til kampe mod topholdene. Det vil jeg også tro, det er i badminton og basketball. Om det så er godt eller dårligt, kan man diskutere, men udlændinge gør ligaen stærkere. Og så er de bedste, danske spillere dyre. Vi kigger også på danske talenter og udviklingen generelt i dansk bordtennis, siger Henrik Cortz.