24. marts 2019
Viktor Hald Thorup fik en fantastisk indledning på den nye World Cup-sæson, da han blandt andet kravlede op på en fjerdeplads i massestart. Privatfoto
Viktor Hald Thorup fik en fantastisk indledning på den nye World Cup-sæson, da han blandt andet kravlede op på en fjerdeplads i massestart. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fantastisk indledning på ny sæson for OL-helt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fantastisk indledning på ny sæson for OL-helt
Sport SJ - 18. november 2018 kl. 22:07
Af Simon Ydesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Normalt er det altid forbundet med lidt usikkerhed om form og præstationsevne, når en ny sæson skydes i gang for en speedskater, men denne sæsonpremiere var noget helt specielt for Viktor Hald Thorup, der måtte droppe træningen på is i de sidste dage op til weekendens World Cup-stævne i Obihiro, Japan.

Årsagen var, at der var gået betændelse i en ligtorn, som så hævede op og umuliggjorde træning iført skøjter.

Det forhindrede imidlertid ikke Viktor Hald Thorup i at top-præstere, da først startskuddet lød i Obihiro. Først og fremmest klarede han sig fremragende gentagne gange på massestarten, og søndag toppede han sin weekend med en klasse-præstation på 5.000 meter, hvor han ignorerede smerter i en sådan grad, at han kørte sig ind blandt verdens 10 bedste.

- Det er gået over al forventning. Det har været min klart bedste løbsweekend nogensinde, og det havde jeg slet ikke forventet med den her optakt. Den tid jeg kørte på 5.000 meter, var god nok til top 10 i A-gruppen, og det er første gang, jeg kører så god en tid, siger Viktor Hald Thorup.

Nu går turen videre til næste World Cup-stævne, der også køres i Japan. Denne gang er det på en udendørsbane, der ligger lige ud til kysten. Det er en udfordring, som Viktor Hald Thorup glæder sig helt vildt til at prøve kræfter med.

- Vejret får selvsagt en kæmpe betydning, men jeg er fortrøstningsfuld efter denne indledning, og der er så meget, som automatisk vil forbedre mine chancer for et godt resultat til næste løb, så jeg er ret optimistisk, siger Viktor Hald Thorup, inden han haster ud i byen for at få noget sushi sammen med resten af det danske landshold.

- Japan er generelt en kæmpe oplevelse, og maden er helt fantastisk. Bare ikke lige på det hotel, hvor vi har boet. Her skal de åbenbart stege al mad i frituren, og det er ikke så fedt for nogle atleter, der prøver at holde den slanke linje, men vi klager ikke, lyder det fra en grinende Viktor Hald Thorup.