22. marts 2019
Jordan Mathews var fremragende skydende og dunkende som i denne situation. Det blev til 29 point fra hans hænder. Foto: Simon Ydesen
gallery icon

Se billedserie

Jordan Mathews var fremragende skydende og dunkende som i denne situation. Det blev til 29 point fra hans hænder. Foto: Simon Ydesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FOG kom flyvende fra start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FOG kom flyvende fra start
Sport SJ - 25. september 2018 kl. 20:58
Af Simon Ydesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Team FOG Næstved hentede som ventet en sejr i sæsonpremieren mod Stevnsgade. 111-62 kom den sydsjlællandske sejr til at lyde på. Det vil nok være en tilsnigelse at kalde det for en decideret kamp. Det havde mere karakter af en opvisningskamp, da Team FOG Næstved gæstede Nørrebrohallen for at åbne sæsonen mod Stevnsgade.

Træner Chris Gillet debuterede, men det var helt og aldeles uden nerver. Han havde allerede inden kampen forudset, at det ville blive en walkover, og derfor var Philip Hertz også sparet, så han kan være klar, når sæsonen for alvor begynder næste tirsdag hjemme mod Svendborg Rabbits.

Det bliver en helt anden styrkeprøve end opvisningen på Nørrebro.

Team FOG Næstved-spillerne skal have den ros, at de på intet tidspunkt tog let på opgaven.

Lige fra kampens indledning var de på. Bedst personificeret ved Jordan Mathews, der leverede 19 af de 25 første Team FOG-point på mindre end otte minutter. Den nye Team FOG-profil fik uden på nogen måde at rulle sig ud vist, at han rummer et niveau, der er flere etager højere end de stakkels Stevnsgade-spillere, der ikke havde en jordisk chance for at følge med ham og de øvrige modspillere.

Ordet klasseforskel kan dårligt dække den niveau-forskel, som der er mellem de to mandskaber, og Stevnsgade skal vist prise sig lykkelig for, at man blot skal møde Team FOG Næstved to gange i denne sæsons grundspil.

Gennem det meste af anden halvleg bestod den eneste form for spænding i, om Team FOG Næstved ville vinde med mere end 50 point.

Da sejren var i hus, var det en lettere afslappet Chris Gillet, der kunne gøre status over sin første kamp i spidsen for Team FOG Næstved.

- Det gik som forvente. Vi var meget bedre end Stevnsgade, men gutterne skal stadig have ros for at gå ud og vise det fra start, siger Chris Gillet.

Han glæder sig desuden over, at kampen ikke resulterede i skader eller andre problemer. Til gengæld fik alle mand tanket lidt selvtillid og lidt erfaring med den danske basketdommerstand.

- Det var gennemgående en fin indsats, og vi fik mulighed for at sende nogle af vores unge folk i kamp. Det var gode erfaringer til kommende opgaver, siger Chris Gillet. Blandt andet blev det til masser af spilletid for Jeppe Madsen og Frederik Møller, der efter Mathias Bak Christensens stop i Team FOG Næstved er det lokale islæt på holdet.