21. maj 2019
Toby Penty foran landsmændene Nathan Robertson og Donna Kellogg i Skælskør Badminton Center. Torsdag aften får englænderen sin hjemmebanedebut for vestsjællænderne. Foto: Claus Rasmussen
Toby Penty foran landsmændene Nathan Robertson og Donna Kellogg i Skælskør Badminton Center. Torsdag aften får englænderen sin hjemmebanedebut for vestsjællænderne. Foto: Claus Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Englænder nummer fire er landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Englænder nummer fire er landet
Sport SJ - 06. september 2018 kl. 13:51
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Billeder af Nathan Robertson og Donna Kellogg pryder en væg i Skælskør Badminton Center, som også har været hjemmebane for den tidligere verdensmester Gail Emms.

Og nu er endnu en englænder tjekket ind hos vestsjællænderne. Den fjerde i rækken.

Toby Penty debuterede i mandagens udekamp mod Højbjerg, hvor han leverede den afgørende fjerde sejr i matchens sidste kamp.

Det er dog ikke kun resultatet, han vil huske sin debut i Badmintonligaen for.

Englænderen måtte nemlig låne både ketcher og sko af holdkammeraten Mark Caljouw, da hans egen bagage var forsvundet på vejen fra en turnering i Spanien.

- Det var noget af en måde at introducere sig selv på i en ny klub..., siger Toby Penty med et grin.

Torsdag aften gælder det så sæsonens første hjemmekamp, når Solrød Strand kommer på besøg, og onsdag fik Toby Penty besked om, at tasken med badmintonudstyr var dukket op og ville blive leveret i Skælskør.

Dermed skulle han være godt rustet til mødet med svenske Felix Burestedt, der er nummer 111 på verdensranglisten. Her er Toby Penty selv nummer 54.

- Jeg vil være favorit i mange af kampene, når jeg spiller 2. herresingle, og jeg ved, at mange af mine modstandere vil se det som en muighed for en god sejr, siger Toby Penty.

- Så jeg skal være fokuset, og nu har jeg haft en god første oplevelse.

Det er dog ikke kun udsigten til favoritsejre, der har lokket den 26-årige engelske mester til Danmark.

- I England har badminton mistet mange penge, og der er ikke så mange topspillere tilbage. Jeg mistede selv min økonomiske støtte for halvandet år siden, så Badmintonligaen er en ny chance for mig til at begynde på et frisk kapitel, siger Toby Penty, der tidligere har spillet i både Tyskland og Schweiz.

- Men Danmark har den bedste liga i Europa, og det er en mulighed for at spille mod modstandere nær det europæiske topniveau, siger Toby Penty.