26. maj 2019
Slagelse-spilleren Jakob Skovgaard er lige nu regnet for Danmarks bedste indefodboldspiller. Han kan opleves sammen med resten af den danske elite til lørdagens indefodboldstævne i Ruds Vedby, der i år hedder TT Ejendomsservice Masters Cup. Her kæmper holdene om en førstepræmie på 20.000 kroner. Foto: Simon Ydesen
gallery icon

Se billedserie

Slagelse-spilleren Jakob Skovgaard er lige nu regnet for Danmarks bedste indefodboldspiller. Han kan opleves sammen med resten af den danske elite til lørdagens indefodboldstævne i Ruds Vedby, der i år hedder TT Ejendomsservice Masters Cup. Her kæmper holdene om en førstepræmie på 20.000 kroner. Foto: Simon Ydesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den årlige nytårskur venter i Ruds Vedby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den årlige nytårskur venter i Ruds Vedby
Sport SJ - 01. januar 2019 kl. 19:19
Af Simon Ydesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle de bedste hold i indefodboldens univers lægger vanen tro vejen forbi Ruds Vedby, når der på lørdag bydes indenfor til underholdning på topplan. Blandt andet kan flere lokale profiler og måske et par superligaspillere opleves i aktion.

Normalt er der ikke det store at berette om fra fodboldfronten i Ruds Vedby, men én gang om året er der i den grad grund til at vende blikket mod den lokale idrætshal, hvor alle landets bedste indefodboldspillere er samlet til stævne.

I år er ingen undtagelse, og feltet føres an af Slagelse-spilleren Jakob Skovgaard, der er bredt anerkendt som spillets bedste i disse år. Han stiller i indefodbold-sammenhæng op for holdet Tommerup Efterskole. Sidste sæson vandt spillerne på Tommerup Efterskole ikke bare stævnet i Ruds Vedby, de vandt også den landsdækkende Grand Prix Masters-rangliste i ganske suveræn stil.

I denne sæson har det knebet noget mere med at hive stævnesejrene i hus. Holdet fik dog sin første stævnesejr, da man vandt det sidste stævne inden nytår efter en uventet god præstation.

- Vi spillede tre stævner i Jylland på tre dage. Første dag spillede vi fremragende og endte med at blive nummer to, fordi vi lige manglede de sidste marginaler og kvalitet. Anden dag kom vi også i finalepuljen, men her spillede vi skidt og fik et par skader, så vi var presset og måske lidt frustrerede inden det tredje og sidste stævne i Bramming, siger Jakob Skovgaard.

Han og holdkammeraterne på Tommerup Efterskole måtte undvære de to FC Fredericia-spillere Christian Ege og Christian Sørensen, der begge rejste hjem efter andendagen. Det betød, at Skovgaard og Co. måtte ud i en feberredning, der involverede den tidligere Næstved-spiller Michael Jørgensen.

- Vi ringede til Michael Jørgensen og snakkede med ham i en halv time. Det var mere for at få nogle mentale inputs til vores situation, fordi vi var trætte af de manglende stævnesejre. Det endte med, at vi skrev til ham klokken et om natten og bad ham om at komme til Bramming dagen efter. Det kunne han heldigvis godt. Så han mødte op og var helt afgørende for, at vi hev vores første stævnesejr i hus, siger Jakob Skovgaard.

Efter 10 stævnesejr i sidste sæson, er Tommerup Efterskole holdet, som alle andre stiler efter at besejre, og derfor har det været ekstra frustrerende, at man har hentet anden og tredjepladser i bunkevis. Nu har man fået hul på sejrsbylden, og det håber Jakob Skovgaard kan afføde endnu mere succes i Ruds Vedby, som er et af de få stævner, der er tilbage på sjællandsk grund.

- For mig er stævnet i Ruds Vedby noget særligt, fordi det er en slags hjemmebane for mig. Det er det her stævne, som min familie kan komme ud og se mig spille i, og så er det sammen med DM og et stævne i Ribe de største på kalenderen, så det betyder noget ekstra, og jeg glæder mig altid til at spille lige netop det stævne, siger Slagelse-spilleren.

Det kan oven i købet være, at han i år ikke er eneste familiemedlem, der kan opleves på halgulvet i Ruds Vedby. Måske kan Jakob Skovgaards fodboldinteresserede familie også se lillebror Andreas Skovgaard fra FC Nordsjælland i aktion ved samme stævne.

- Jeg tror måske, at min bror Andreas skal spille for holdet Projekt Milen, men det er jeg ikke helt sikker på. Han har været med for dem en enkelt gang. De har også haft Mikkel Rygaard med til nogle af de andre stævner, så det er bestemt et af de hold, som jeg håber, vi skal kæmpe med om stævnesejren, siger Jakob Skovgaard.

Stævnet i Ruds Vedby er et af to sjællandske stævner i den kommende weekend. Søndag er der stævne i Køge, og det betyder, at alle de jyske hold kan deltage i begge stævner. Det hårde program betyder dog også, at enkelte spillere prioriterer det ene fremfor det andet stævne. Blandt disse er Næstveds Mathias Andersen, der er på vej tilbage fra en skade, der har holdt ham ude i tre måneder.

Mathias Andersen deltog kun i et af de tre store jyske julestævner, og han forventer ikke, at han stiller op i Ruds Vedby.

- Jeg regner med at spille i Køge om søndagen, da det et slags hjemmebanestævne for mit hold MD Rustfri. På den måde får jeg heller ikke overbelastet foden, men det har ellers set fint nok ud, siger Mathias Andersen.

Da han var med i Ribe for at spille om en førstepræmie på 25.000 kroner var han sammen med MD Rustfri blot en enkelt sejr fra at snuppe førstepladsen. I stedet endte man med en mere beskeden præmiesum på 2.000 kroner.

- Det var lidt surt, men det var fedt at sparke til en bold igen, og selvom jeg stadig mangler en del både teknisk og formmæssigt, så er jeg bedre med, end jeg havde forventet, siger Mathias Andersen.