18. oktober 2018
Vordingborgs trio til DM. Fra venstre træner Tina Hansen Berndsen, sværvægter Ali Dadayev og kampleder/dommer Kent Hansen. Privatfoto
Vordingborgs trio til DM. Fra venstre træner Tina Hansen Berndsen, sværvægter Ali Dadayev og kampleder/dommer Kent Hansen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De gamle dyder savnes i dansk amatørboksning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De gamle dyder savnes i dansk amatørboksning
Sport SJ - 17. november 2017 kl. 10:33
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dansk amatørboksning har det stadig svært. Færre og færre når så langt som til reelt at bokse kampe, der mangler talenter og flere går over i den professionelle verden alt for tidligt, selv om de måske ikke engang er dygtige nok.

Ved årets DM i Roskilde i denne weekend håber træner Tina Hansen Berndsen fra Tårnet 74 i Vordingborg at se mange spændende kampe - blandt andre med hendes egen bokser, Ali Dadayev - men hun er også ærgerlig over udviklingen i bokseverdenen.

- Der er for mange »kællinger« og store ego'er i dansk boksning - ligeligt fordelt mellem boksere og trænere, siger hun med et skævt smil, og uddyber:

- Alt for mange trænere i Danmark »nurser« deres boksere. Det fratager bokserne hårdhed, erfaring og oplevelser. Hvis dansk boksning igen skal blive spændede og attraktivt, skal vi have nogle af de gamle dyder tilbage. Dengang træneren var »høvding«, og bokseren boksede, når træneren sagde det. Nu har de medindflydelse på, hvem og hvornår de skal bokse, og glæden ved at vinde overskygges af frygten for at tabe. Derfor bliver mange kampe og stævner ikke til noget, mener Tina Berndsen, der som kasserer og medlem af Danmarks Bokse Unions hovedbestyrelse er klar over, at hendes argumenter kan skabe røre.

- Jeg er klar til at træde ind på øretævernes holdeplads, hvis det kan hjælpe. Det er på tide, at der sparkes gang i den debat, konstaterer hun.