10. april 2021
Træner Morten Eskesen og hans hold måtte lide forårets første nederlag, da de spillede i Silkeborg. Foto: Mads Hussing
Træner Morten Eskesen og hans hold måtte lide forårets første nederlag, da de spillede i Silkeborg. Foto: Mads Hussing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vallys gjorde det onde ved Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vallys gjorde det onde ved Helsingør

På to mål i det sidste kvarter afgjorde Nicolai Vallys opgøret i Silkeborg.

Opdateret 05. april 2021 kl. 17:20
Sport Nordsjælland - 05. april 2021 kl. 16:55
Af Mads Hussing

FC Helsingør var længe godt med i opgøret på udebane mod en af oprykningsfavoritterne, men til sidst satte Nicolai Vallys tingene på plads, så hjemmeholdet Silkeborg løb med sejren på 2-0.

For at gnide ekstra salt i såret, så blev forsvarskæmpen Nicolai Geertsen udvist to minutter før tid efter sit andet gule kort.

FC Helsingør har ellers haft det godt med Silkeborg i denne sæson, hvor det er blevet til en sejr og en uafgjort. Silkeborg har ladet 19 mål gå ind, og heraf har FC Helsingør scoret de syv af de mål.

1. division, oprykningsspil
Silkeborg IF-FC Helsingør 2-0 (0-0)
Mål: 1-0: Nicolai Vallys (75), 2-0: Nicolai Vallys (81)

Silkeborg kom bedst fra start, men FC Helsingør kom godt med i 1. halvleg. Det var dog hjemmeholdet, der havde de første 45 minutters største chance, da Magnus Mattsson headede på overliggeren efter et indlæg fra Nicklas Helenius.

FC Helsingør havde et par halvgode muligheder i begge halvlege. I 1. halvleg var det Callulm McCowatt, der blev blokeret af forsvarsspiller Joel Felix, og i 2. halvleg var det Carl Lange, der skød over mål, da han blev spillet fri efter et frispark i højre side, som Daniel Norouzi spillede til Lange.

I det sidste kvarter gik det galt for FC Helsingør.

Nicolai Vallys scorede på hovedstød efter indlæg fra Stefan Thordarson. Det var hans fjerde sæsonmål. Det var spøjst nok samtidig Vallys' mål nummer to indenfor et halvt minut, men det første blev annulleret på grund af frispark mod FC Helsingørs målmand Kevin Stuhr Ellegaard.

Silkeborg erobrede dog bolden hurtigt igen, og igen røg bolden ind i panden på Nicolai Vallys, der igen sendte bolden i nettet.

Selvsamme Vallys blev spillet helt fri fem minutter senere af Nicklas Helenius. Nikolaj Hansen og Nicklas Mouritsen trak offside, men det havde Nicolai Geertsen ikke set, og dermed var Vallys helt fri med Stuhr.

Så døde den kamp, men kampen var ikke helt slut endnu. I det næstsidste minut fik Nicolai Geertsen sit andet gule kort, og dermed marchordre. Han spillede altså ikke kampen færdig, og han er samtidig ikke med på fredag på hjemmebane mod HB Køge.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?