6. juni 2020
Julie Dawall Jakobsen skal spille Final 4 i Brøndby i juni. Foto: Mads Hussing
Julie Dawall Jakobsen skal spille Final 4 i Brøndby i juni. Foto: Mads Hussing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Værløse siger ja til Final 4

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værløse siger ja til Final 4
Sport Nordsjælland - 19. maj 2020 kl. 17:27
Af René Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Værløse sluttede sæsonen på en sjetteplads i grundspillet i Badmintonligaen, og nordsjællænderne nåede at spille en enkelt kamp i kvalifikationsspillet til næste sæsons Badmintonliga, inden covid-19 holdt sit indtog.

Badminton Danmark forsøger dog at fuldføre sæsonen, og DM-medaljerne er udset til at blive fordelt ved et tilskuerløst Final 4-stævne i Brøndby Hallen i juni.

Imidlertid har grundspillets nummer et og to, Greve og Vendsyssel, meldt afbud, og i stedet har Badminton Danmark inviteret Værløse og Skovshoved til at deltage sammen med de allerede kvalificerede Højbjerg og Solrød Strand.

- Vi er meget ærgerlige over Greve og Vendsyssels afbud, og samtidigt er vi uforstående overfor deres anklager om, at vi spiller hasard med spillernes helbred. Det er på ingen måde tilfældet. Badminton Danmark tager alle deltageres sikkerhed og sundhed meget alvorligt og vil udover at følge Sundhedsmyndighedernes krav og restriktioner 100 procent gøre alt for i samarbejde med klubber at betrygge eventuelle spilleres bekymringer bedst muligt, siger Badminton Danmarks formand, René Toft.

Værløse Badmintonklub har efter en smule betænkningstid valgt at takke ja til invitationen.

- Vi havde nogle helbredsmæssige overvejelser. Det handlede imidlertid ikke om corona. Den smittefare tror vi, at forbundet har godt styr på. Derimod var vi en smule bekymrede for vores spillere. De har ikke spillet eller trænet i snart tre måneder. De risikerer, at få skader, hvis de kommer for hårdt i gang, siger formand Anders Nielsen og fortsætter:

- Inden vi fik invitationen, da havde vi lagt en tre måneders plan for genoptræningen af vores spillere. Nu prøver Tanja (Berg, cheftræner, red) at lægge en plan, så vi kan få dem i form lidt hurtigere uden at vi forcerer noget overilet.

Højbjerg kan som højest rangerende i grundspillet vælge modstander i semifinalen den 19. juni. Valget står i første omgang mellem Værløse og Skovshoved - hvis sidstnævnte ellers takker ja. Sker valget udelukkende ud fra tabellen, så vil Højbjerg vælge Værløse. Men Værløse vandt faktisk de to klubbers seneste indbyrdes møde i februar.

- Vi er klar til at give fuld gas. Kampene bliver vist i tv, og det må være med til at motivere yderligere. Det bliver forhåbentlig en god oplevelse at deltage i Final 4, siger Anders Nielsen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?