5. juni 2020
FC Nordsjælland spillede sæsonens første træningskamp hjemme mod svenske Kalmar, som vandt 4-3. Her er det Jacob Steen Christensen. Foto: Rudi Dalsgaard
FC Nordsjælland spillede sæsonens første træningskamp hjemme mod svenske Kalmar, som vandt 4-3. Her er det Jacob Steen Christensen. Foto: Rudi Dalsgaard
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Topkarakterer til FCN

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Topkarakterer til FCN
Sport Nordsjælland - 12. maj 2020 kl. 17:10
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når det kommer til talentudvikling er FC Nordsjælland alene på toppen.

arrow Læs også: DN: Superligakampe er ikke offentligt formål

I hvert fald i DBUs licenssystem, hvor Farum-klubben er blevet tildelt fem ud af fem mulige stjerner som den første klub nogensinde. Det nye stjernesystem blev indført sidste år. I første omgang fik FC Nordsjælland 4,5, men nu har man altså ramt loftet med de fem efter at have fået 90.89 ud af 100 mulige point i DBU's rangering.

- FC Nordsjælland skiller sig særligt ud på deres Superligahold, hvor de har mange unge talenter med. De formår at skabe en stærk transition fra talentafdelingen til seniorfodbolden, siger Teddy Pedersen, formand for Talentudvalget i DBU i en pressemeddelelse.

DBU giver point inden for strategi, organisation, holduvikling, uddannelse, rekruttering & scouting, faciliteter og produktivitet.

- Vi glæder os naturligvis over anerkendelsen, da vi som klub lægger enormt meget energi og kærlighed i talentudvikling. Mange dygtige folk i trænerstaben og i og omkring akademiet og Superligatruppen gør en imponerende indsats, og det er en dejlig anerkendelse at få, når man kan se, vi har forbedret og rykket os siden sidste år, siger FC Nordsjællands sportschef, Jan Laursen, til klubbens hjemmeside.

- Men rapporten og stjernerne gør os om muligt endnu mere bevidste om, hvor stort ansvaret for at fortsætte udviklingen er hos os som klub og akademi, og hvor meget vi stadig kan og vil forbedre os på området.

Nummer to i rangeringen af FC København, der har opnået 4,5 stjerner, hvilket er samme antal som FC Midtjylland og Brøndby.

Der er tre andre nordsjællandske klubber, der har fået tildelt stjerner. Boldklubben Søllerød-Vedbæk har fået én, Hørsholm/Usserød har fået 1,5 mens FC Helsingør er oppe på 2.

I sæsonen 2020/2021 er der desuden kommet syv nye licensklubber til. Det er Fremad Amager, Greve, GVI, Sundby, Skive, BK Skjold og så netop Boldklubben Søllerød-Vedbæk.

arrow Parkeringsløsning bliver en balancegang af de store
15. maj 2020 kl. 11:31 Opdateret: kl. 09:58
arrow En skelsættende pokaltitel
14. maj 2020 kl. 16:14 Opdateret: kl. 15:46
arrow Superligaklub jagter hærværksmand
12. maj 2020 kl. 17:12 Opdateret: kl. 17:12
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?