21. januar 2021
Nikolaj Kristensen har været med på hele Hillerøds optur fra Serie 2 til 2. division. Men nu har han valgt at stoppe. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Nikolaj Kristensen har været med på hele Hillerøds optur fra Serie 2 til 2. division. Men nu har han valgt at stoppe. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Takkede af efter 203 kampe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Takkede af efter 203 kampe

Venstrekanten Nikolaj Kristensen har med sit røde hår været let genkendelig på banen og undervejs i hele Hillerøds opstigning gennem rækkerne. Men nu trækker den 28-årige stikket på fodboldkarrieren.

Sport Nordsjælland - 25. november 2020 kl. 10:13
Af Rudi Dalsgaard

Efter 203 kampe i Hillerød-trøjen er det slut for Nikolaj Kristensen. Og denne gang skulle den være god nok, selv om der blev sluttet af på lidt af en blå tone, da Vanløse vandt 4-1 på Hillerød Stadion i Nikolaj Kristensens afskedskamp.

arrow Læs også: Hillerød fightede sig til tre point

- Det var en forfærdelig afslutning. Det var ikke lige det, jeg havde håbet på, men sådan er det nogle gange, smiler Nikolaj Kristensen efter kampen, hvor han også holdt en lille tale for holdet inde i omklædningsrummet.

Han har før holdt pause for godt et år siden, men der vendte han tilbage. Denne gang skulle den være mere sikker.

- Det er en kombination af mit arbejde, og at jeg skal være far til januar. Så jeg får ikke tid til at spille på det her niveau mere. Det er ærgerligt, men jeg er rimelig afklaret med det, for det har været undervejs i noget tid. Jeg holdt pause for et års tid siden, hvor jeg også syntes, det var lidt presset på grund af arbejde og sådan nogle ting. Men det varede kun halvanden måneds tid den gang, men denne gang er det alvor, siger han og fortsætter:

- Jeg er selvstændig fysioterapeut, og jeg arbejder også nogle aftener om ugen. Så de aftener jeg ikke har været på arbejde, har jeg været til fodbold, og de aftener bliver erstattet af baby-pasning nu. Og så vil det være svært at være væk hele lørdagen også.

Nikolaj Kristensen er også lige flyttet i hus med sin kæreste, så det er bliver nok at se til. Også for træner Kasper Jørgensen.

- Nikolaj har droslet ned på træningen i forvejen det seneste halvandet år og har kun trænet med to gange om ugen. Og nu kommer der både baby og et nykøbt hus. Det kender jeg selv, og jeg ved, hvor meget det kræver. Det er ikke for alle, men han skulle stoppe nu - og det skal vi løse, siger Hillerød-træneren.

Meget at huske på

Nikolaj Kristensen, der oprindeligt startede med at spille fodbold i Ålholm If i den vestlige del af Hillerød, har gennem årene primært begået sig som venstreback eller på venstrekanten i sin Hillerød-tid, og han har været med på hele turen til 2. division.

- Jeg har været med siden Serie 2, og det har været en fantastisk rejse. Vi havde fire oprykninger på seks år, og nu er vi på vores 4. sæson i 2. division. Jeg husker mest tilbage på oprykningen til 2. division, hvor vi slår Kastrup i den sidste kamp, og så har vi haft nogle fede pokalkampe mod FC København og Brøndby, siger Nikolaj Kristensen.

- Så jeg har haft nogle gode oplevelser, og jeg har spillet sammen med mange af gutterne i rigtig mange år. Det kommer jeg til at savne. Men der skal nok komme andre ting. Jeg sagde til drengene, at jeg vil komme, når jeg har tid, så jeg kan støtte dem. Men det bliver nok lidt begrænset, hvor meget jeg kan kigge forbi, desværre.

Alligevel er det store spørgsmål, om han nu virkelig kan blive væk, når det igen begynder at lugte at fodboldsæson i starten af januar.

- Nej, jeg er ikke sikker på, jeg kan holde mig væk. Vi må se, når det kommer lidt på afstand, og træningen starter til januar, og kampene begynder at rulle igen i marts - om det så trækker lidt i mig igen. Men det må vi tage til den tid. Jeg tror, det bliver svært, slutter Nikolaj Kristensen.

Billede

Nikolaj Kristensen fik for nylig overrakt blomster
for at have spillet 200 førsteholdskampe. Det blev
til tre mere. Foto: Allan Nørregaard


Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?