13. juni 2021
Frederik Løchte Nielsen vandt turneringen i Give i den forgangne weekend. Arkivfoto: Dansk Tennis Forbund
Frederik Løchte Nielsen vandt turneringen i Give i den forgangne weekend. Arkivfoto: Dansk Tennis Forbund
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: TV-tennis fra Farum med Danmarks bedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TV-tennis fra Farum med Danmarks bedste
Sport Nordsjælland - 25. maj 2020 kl. 21:19
Af René Larsen

Stortalentet Holger Rune og tre af Danmarks bedste tennisherrer dyster i den kommende weekend om 100.000 kr. ved den ambitiøse tennisevent, UTR Leschly Challenge.

Kampene bliver spillet i Farum Tennisklub uden tilskuere, men kampene bliver vist direkte på TV 2 Sport lørdag og søndag i pinsen.

En tilsvarende turenring blev spillet i Give i den forgangne weekend med veteranen Frederik Løchte Nielsen som vinder. Han stiller også op i Farum.

- Vi støtter dansk tennis - også i denne atypiske periode. Sammen med TV 2 og en række partnere har vi sikret en hel weekend med toptennis live på TV til glæde for både de hungrende, danske tennisfans og landets ypperste spillere. Vi er meget spændt på, hvordan spillerne reagerer på igen at skulle i betydningsfuld kamp, fortæller Jan Leschly med en fortid som nr. 10 på verdensranglisten i tennis.

Lørdag kl. 14 serves første semifinale i gang, når Danmarks rutinerede Davis Cup-kaptajn og tidligere Wimbledon-vinder i double, Frederik Løchte Nielsen, møder den hjemvendte college-spiller fra Texas, Christian Sigsgaard. Efterfølgende skal stortalentet Holger Rune i kamp mod den undertippede Elitedivisionsspiller fra KB, Johannes Ingildsen. Søndag kl. 14 varmer opgøret om tredjepladsen TV-seerne op til den store finale.

- Jeg er meget sulten efter at konkurrere igen og er så klar til at spille kampe med noget på spil. Det er en frustrerende tid for alle, men sådan en turnering giver os spillere lidt håb. Jeg tror, at der kommer god nerve i kampene, fordi jeg kender de andre spillere godt, og ingen af os vil tabe - slet ikke på landsdækkende fjernsyn, vurderer 17-årige Holger Rune, der i år har startet den lange rejse mod toppen af de voksnes verdensrangliste.

UTR Leschly Challenge afvikles med danske spillere i Danmark, men tæller alligevel internationalt, idet turneringen indgår i det verdensomspændende rating-system, UTR (Universal Tennis Rating). UTR-turneringer stormer frem i disse dage, hvor det er umuligt at rejse rundt i verden. På den baggrund skyder lokale turneringer op, som via UTR tæller til en global, digital rating på tværs af alder, køn og nationalitet. Leschly Tennis Foundation har introduceret systemet i dansk tennis, og danske klubber arrangerer nu jævnligt UTR-turneringer.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM