21. juni 2021
Bo Spellerberg og HØJ er flyvende i 2021 med fem sejre i træk. Nu skal det tal op på seks i aften mod HEI, Skæring. Foto: Rudi Dalsgaard
Bo Spellerberg og HØJ er flyvende i 2021 med fem sejre i træk. Nu skal det tal op på seks i aften mod HEI, Skæring. Foto: Rudi Dalsgaard
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Straffet for at overholde restriktioner - nu er de tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Straffet for at overholde restriktioner - nu er de tilbage
Sport Nordsjælland - 23. februar 2021 kl. 06:21
Af Rudi Dalsgaard

Ét point i seks kampe - det var, hvad HØJs mænd i 1. division lukkede 2020 med, og det gav dystre udsigter for 2021 og resten af sæsonen.

Men man må sige, at tropperne fra Ølstykke og Jyllinge i den grad er kommet efter det nye år, hvor man har vundet fem kampe i træk og nu igen kan gøre sig en lille forhåbning om at spille sig op på tredjepladsen, som giver kvalifikationskampe om adgang til Håndboldligaen.

Så langt får man nu ikke træner Jesper Fredin til at tænke - endnu - men han er naturligvis meget tilfreds med starten på dette kalenderår.

- Vi var på ingen måde tilfreds med udgangen af 2020, hvor vi tabte vi en masse dårlige kampe. Vi præsterede ikke på det niveau, vi gerne ville, siger Jesper Fredin, der dog også har en ganske klar formodning om, hvorfor HØJ i den periode så så dårlige ud i forhold til modstanderne.

- Det hang nok sammen med corona-nedlukningen, må vi erkende. Men vi fik så 1 point i seks kampe og måtte så senere sande, at vi var de eneste, der havde fulgt restriktionerne i forhold til træning under corona-nedlukningen. Så vi var bare et dårligere sted end de andre.

Lille verden
Ikke det mest fair i hele verden, men det får nu ikke Jesper Fredin til at tale dunder mod kollegerne i rækken. For det er småt med beviserne, selv om indicierne er til at tage at føle på.

- Håndboldverden er jo en lille verden, så man hører mange ting. Men det har også handlet om noget med nogle fortolkninger af restriktionerne, hvor nogle hold har anset sig som professionelle. Dem, vi mødte, lukkede i hvert fald øjnene over for restriktionerne, og så er det klart, at de var et bedre sted, end vi var. Det gør en stor forskel at træne på fuld bane i stedet for små områder og kun ni mand og en træner ad gangen, siger Jesper Fredin.

- Det er jeg da sådan set lidt træt af, at det var det, der skete. Men det gav også en dårlig cyklus for os, og vi blev ramt på selvtillid og kvaliteten. Så vi kan ikke kun sige, at det var på grund af dårligere træning. De dårlige resultater var selvforstærkende.

Styr på fysikken
Alt det er også lagt bag i bagagen nu. HØJ skuer fremad, hvor den næste opgaver er tirsdag aften hjemme mod HEI, Skæring.

- Vi har knoklet at få styr på vores fysik i slutningen af december og starten af januar, og nu er vi, hvor vi skal være i forhold til fysik og energi. Især i vores defensiv, og det har været de mest væsentlige elementer i vores sejrsstime. Samtidig producerer vi også flere mål på de gode chancer, vi skaber, siger HØJ-træneren.

- Vi har tabt dyrebare point i kampen om top tre med den dårlige udgang på 2020, men nu er der styr på det igen. Vi har da en lille chance for at nåe en tredjeplads - og i hvert fald en fornuftig mulighed for at opfylde sæsonmålet med en plads i top fem.

Aftenens modstandere fra HEI, Skæring - som ligger lige nord for Århus - kommer med ét point i tre kampe, og det første opgør mod HØJ vandt Jesper Fredins mandskab med 27-24.

Stor udskiftning
Men det er småt med genbrug fra den kamp, vurderer HØJ-træneren.

- Jeg bruger som regel den første kamp mod en modstander i forberedelserne. Men lige præcise mod Skæring er det vanskeligt. Det er et amatørhold, og de skifter en del ud i deres trup. Der har været vikarer inde, og de er nu væk igen. Det var der også i starten, og der er flere spillere fra den kamp, der ikke er med mere. Så jeg er spændt på at se, hvilken udgave, de tropper op i, siger Jesper Fredin.

- Men jeg ved, de er gode for en god fight. Så vi skal være klar fra start, hvis vi skal gøre os forhåbninger om en sikker sejr. Det er ikke et hold, man lige vrister af sig. De har givet givet problemer for hold, der ligger over dem. De tabte kun med fire til Grindsted, og så spillede de uafgjort med Nordsjælland tilbage i december. Så det er bestemt ikke et dårligt hold.

HØJ går dog ind til kampen som store favoritter og vil skuffe de fleste - inklusiv sig selv - hvis det ikke ender med to point i kassen.

- Vi skal holde fokus på vores stærke defensive, så vi kan få reddet nogle bolde eller får dem til at smide den væk. Og så kan vi se, om vi kan få løbet rigtig godt på dem. De har et stærkt 6-0-forsvar, som kan være vanskeligt at bryde op. Så vi skal have løbet nogle kontraer på dem, og alle de andre håndboldklicheer. Men det er det, der er vores fokus.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?