24. juli 2021
Axel Vang Christensen på vej mod sejren i semifinaleheatet ved U20-EM. Foto: Privat
Axel Vang Christensen på vej mod sejren i semifinaleheatet ved U20-EM. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor dansk dag i Estland ved U20-EM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor dansk dag i Estland ved U20-EM
Sport Nordsjælland - 16. juli 2021 kl. 21:25
Af René Larsen

Det er 802 år siden, at Dannebrog faldt ned fra himlen over Tallinn, men fredag var der atter god grund til at lade flaget vaje over Estlands hovedstad. Det blev nemlig en stor dansk dag ved U20-EM.

Joel Ibler Lillesø fra Bagsværd blev ny europamester i 5000 meter løb med tiden 14.32,93 minut. Joel Ibler Lillesø havde på sidste omgang opbygget et stort forspring, og han kunne på den sidste langside løbe stille og roligt over målstregen, medens han vinkede op til de danske tilskuere.

Også i 3000 meter forhindringsløb var der grund til at kippe med fanen. Her stillede 16-årige Axel Vang Christensen fra FIF, Hillerød op på dispensation. Han er egentlig for ung til at deltage, men da det europæiske mesterskab aflyst i hans årgang, så har han fået lov til at deltage med de ældre løbere.

Det gjorde den unge nordsjællænder på forrygende vis. Han kvalificerede sig til finalen med den hurtigste tid i de to semifinaleheat med 9.07,37 minut. Axel Vang Christensen var ellers på forhånd kun seedet som nummer 23, men med en klækkelig forbedring af sin egen personlige rekord satte han rivalerne til vægs.

- Jeg giver mig 100 procent i finalen, det er helt sikkert. Jeg er så stolt af at repræsentere Danmark og glæder til løbet, lyder det fra Axel Vang Christensen.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022