12. maj 2021
Nicolas Lundbye Kristiansen i aktion i oprykningsbraget mod Skive forleden. Foto: René Larsen
Nicolas Lundbye Kristiansen i aktion i oprykningsbraget mod Skive forleden. Foto: René Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stopper med liga-oprykning. Kroppen vil ikke mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stopper med liga-oprykning. Kroppen vil ikke mere
Sport Nordsjælland - 14. april 2021 kl. 11:01
Af René Larsen

Forleden kunne Nordsjælland Håndbold fejre oprykning til Håndboldligaen med sejr i topkampen i Skive. Nu har tømmermændene meldt sig. 29-årige Nicolas Lundbye Kristiansen meddeler, at han stopper karrieren med udgangen af sæsonen, og han har fået ophævet den kontrakt, som han indgik med Nordsjælland tidligere på året.

arrow Læs også: Hullet lukket i ekspresfart

- Jeg synes, det har været en svær beslutning, men jeg har ondt fysisk - min krop vil simpelthen ikke give mig lov til at gøre de ting, som jeg ellers ved, at jeg kan, begrunder Nicolas Lundbye Kristiansen karrierestoppet.

Nicolas Lundbye Kristiansen blev alvorligt knæskadet lige op til sæsonstart i august 2019. Han har været gennem flere operationer, og han har arbejdet hårdt for at komme tilbage. Det gjorde han så med tre mål mod SUS Nyborg i februar i år, og siden har han været på banen i fem andre kampe.

Men belastningen kan mærkes på kroppen, og det bliver formentlig kun værre med tiden.

- Jeg ville godt kunne kæmpe mig tilbage på et solidt niveau - men der er også en fremtid efter håndbold, siger Nicolas Lundbye Kristiansen, der ved siden af håndbolden arbejder som ingeniør i De Forenede Dampvaskerier.

Cheftræner Simon Dahl er ikke overrasket over karrierestoppet. Han har set det komme.

- Jeg har haft mange snakke med Nico. Han har været gennem meget og kæmpet hårdt for at komme tilbage. Det er trist, at så dygtig en håndboldspiller bliver nødt til at stoppe, men det er i sidste ende nok den rigtige beslutning, siger Simon Dahl.

Selv om det er begrænset med spilletid, som Nicolas Lundbye Kristiansen har opnået i denne sæson, så blev han valgt som starter i den afgørende oprykningskamp mod Skive forleden. Her bidrog han med en scoring, lige som han var med til at forløse Carl-Emil Haunstrup på fløjen.

Nicolas Lundbye Kristiansen stopper med ro i sindet. Han er overbevist om, at Nordsjælland nok skal klare sig uden ham i ligaen i næste sæson.

- Vi er tømret klart mere sammen som hold. Vi har lært meget og er blevet et år ældre. Så jeg føler, vi står stærkere, end da vi rykkede ned, siger Lundbye.

De resterer dog to kampe endnu for hans vedkommende, inden han kan kalde sig håndboldpensionist. På lørdag gælder det sæsonens sidste kamp i 1. division mod HEI, og fredagen efter spiller Nordsjælland pokalkamp mod HØJ.

arrow Målvogter-talent vil suge til sig i Hillerød
15. april 2021 kl. 06:21 Opdateret: kl. 14:49
arrow Nordsjælland er tilbage i ligaen
09. april 2021 kl. 21:27 Opdateret: kl. 22:21
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?