21. juni 2021
Rungsted Seier Capitals Ramus Andersson har scoret til 2-1 i Metalligaens finale mellem Aalborg Pirates og Rungsted i Bentax Isarena i Aalborg, tirsdag den 27. april 2021.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
gallery icon

Se billedserie

Rungsted Seier Capitals Ramus Andersson har scoret til 2-1 i Metalligaens finale mellem Aalborg Pirates og Rungsted i Bentax Isarena i Aalborg, tirsdag den 27. april 2021.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Så skete det endelig: Rungsted er danske mestre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Så skete det endelig: Rungsted er danske mestre

I Rungsteds bedste kamp i finaleserien mod piraterne fra Aalborg leverede hjemmeholdet den fjerde og afgørende sejr

Opdateret 28. april 2021 kl. 14:51
Sport Nordsjælland - 28. april 2021 kl. 05:46
Af Mads Hussing
arrow Læs også: Klublegende har lyst til mere

I 1955, i 1963, i 2002, i 2019 og nu også i 2021. Rungsted er på toppen af dansk ishockey efter at have vundet 12 ud af 14 kampe i slutspillet.

Klubbens første mesterskab blev vundet på Peblingesøen i en finale mod KSF, efter at have slået Silkeborg i semifinalen. I går vandt holdet på udebane i Gigantium efter at have slået Aalborg 4-2 i kampe.

Det skete efter en stor fejl af Aalborg til allersidst i kampen, hvor det stod 2-2. Her løb der seks Aalborg-mænd på isen, og det kostede to minutter i undertal.

Rungsted afgjorde det ikke i de 24 sekunder, der var tilbage af den ordinære spilletid, men til gengæld havde de over halvandet minut i overtal i den fjerde periode, hvor der normalt spilles fire mod fire.

Nu skulle der spilles fire mod tre, og det gav hurtigt en åben afslutning til Shane Hanna, som sendte pucken i nettet og guldet til Rungsted.

Aalborg bragte sig ellers foran allerede efter lige over to minutters spil. Jonas Jakobsen kæmpede inde foran Rungsteds målvogter Cristopher Nihlstorp, og til sidst fik han raget pucken i nettet.

Det ville Rungsteds Rasmus Andersson dog ikke have siddende på sig, så bare 20 sekunder senere sendte han udligningen i nettet i den anden ende.

Det første mål kunne have blevet afgørende, men her blev den meget hurtige udligning mindst lige så afgørende.

Isligaen, 6. DM-finale
Aalborg-Rungsted 2-3
(1-1, 1-1, 0-0, 0-1 )
Mål: 1-0: Jonas Jakobsen (02.19), 1-1: Rasmus Andersson (02.39), 1-2: Rasmus Andersson (27.00), 2-2: Martin Lefebvre (32.46), 2-3: Shane Hanna (60.44)
Udvisninger: Aalborg 3x2 minutter, 1x5 minutter, 1x20 minutter, Rungsted 5x2 minutter

Selvsamme Rasmus Andersson sendte Rungsted på sejrskurs i 2. periode, hvor hjemmeholdets Cody Donaghey hamrede Mathias L. Hansen ned bagfra og prompte blev sendt i bad.

Det gjorde, at Rungsted var fem minutter i overtal, og at Cody Donaghey altså ikke var med i resten af kampen.

Der gik ikke mere end fem minutter, så havde både Gustav Green og Hampus Gustafsson fra Rungsted fået to minutter i straffeboksen, og dermed kom Aalborg i fem mod tre i hele et minut og 53 sekunder.

Det udnyttede Martin Lefebvre efter under et minut i overtal, og dermed kom kun Gustav Green på banen.

Rungsted red dog det sidste minut af udvisningen af, og det gjorde de også, da Alex Wideman et par minutter senere måtte sidde to minutter ude.

I den fjerde finalekamp var powerplay meget afgørende, hvor Aalborg scorede hver gang, Rungsted var i undertal.

Det lykkes de ikke med denne gang, for også Tim Daly var ude i den sidste periode.

Det hele sluttede dog med en dum udvisning til Aalborg og en scoring til Rungsted i den fjerde periode.

arrow Forsvarende mestertræner: Vi forstår at vinde
23. april 2021 kl. 12:47 Opdateret: kl. 12:45
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?