23. september 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se alle billederne: Aggressiv Sarah Mahfoud vandt VM-bæltet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se alle billederne: Aggressiv Sarah Mahfoud vandt VM-bæltet

Der blev slået og slået, da Sarah Mahfoud efter midnat lørdag aften blev verdensmester i boksning.

Opdateret 02. februar 2020 kl. 10:44
Sport Nordsjælland - 02. februar 2020 kl. 10:00
Af Mads Hussing
arrow Læs også: Sarah skal gå amok med højre hånd

Som den første dansker nogensinde snuppede Sarah Mahfoud VM-bæltet hos det store forbund IBF. Det skete efter et brag af en kamp lørdag aften i Frederiksberghallerne.

Kampen gik tiden ud, og Sarah Mahfoud var den mest scorende, så hun vandt med alle tre dommerstemmer.

Hendes træner havde før kampen, at Sarah skulle »gå amok« med højrehånden, og det gjorde hun også i en hidtil uset grad.

Væk var den meget oprejste amatørstil, og ind var kommet en mere aggressiv stil. Der blev gået til den især med højre hånd, og det gav altså pote.

Brormand Allan Mahfoud gav Sarah Mahfoud det sidste kys inden de to nationalmelodier blev spillet. Først den argentinske for modstanderen Brenda Carabajal, og siden den danske, hvor 1000 mennesker i Frederiksberghallen stod op og sang med på »Der er et yndigt land«.

Sådan gik det i de andre kampe lørdag aften
Første og måske sidste kamp for Younes

Adel Younes' første professionelle kamp nogensinde. Det var til at se. Han havde en temmelig utraditionel stil, der var mere slagsmål end boksning. Han havde sin franske modstander til tælling i 1. omgange, men det kom Guillaume sig hurtigt over, og med pæn boksning kom han tilbage i kampen. Adel Younes var tydeligt træt i 2. omgang, og kort før 2. omgang var forbi sendte franskmanden Adel Younes i gulvet, og selvom Younes kom op igen, så vaklede han så meget rundt på benene, at kampelederen afbrød kampen.

Danish Fight Night-stævne
Mellemvægt, 4 omgange
Adel Younes (Danmark)-Guillaume La Selva (Frankrig)
Guillaume La Selva vandt på TKO i 2. omgang


Fjervægt, kvinder, 6 omgange
Elena Gradinar (Rusland)-Nina Pavlovic (Serbien)
Elena Gradinar vandt med dommerstemmerne 2-0 (59-55, 57-57, 58-56)


Superletvægt, 8 omgange
Heva Sharif (Danmark)-David Munoz (Spanien)
Heva Sharif vandt med dommerstemmerne 3-0 (79-72, 78-73, 78-73)


Superletvægt, 4 omgange
Victor Ramon (Danmark)-Ezequiel Gregores (Argentina)
Victor Ramon vandt med dommerstemmerne 3-0 (40-36, 40-36, 40-36)


Cruiservægt, 8 omgange
Ditlev Rossing (Danmark)-Sviatoslav Svyryd (Ukraine)
Ditlev Rossing vandt på TKO i 1. omgang


IBF ungdomsmesterskab, superweltervægt, 10 omgange
Oliver Meng (Danmark)-Vasyl Kurasov (Ukraine)
Oliver Meng vandt med dommerstemmerne 3-0 (99-91, 99-91, 99-91)


Letsværvægt, 8 omgange
Jeppe Morell (Danmark)-Nikola Sjekloca (Montenegro)
Nikola Sjekloca vandt med dommerstemmerne 2-1 (75-76, 75-76, 78-73)


IBF verdensmesterskab, fjervægt, 10 omgange
Sarah Mahfoud-Brenda Karen Carabajal
Sarah Mahfoud vandt med dommerstemmerne 3-0 (98-92, 97-93, 100-90)


Tilskuere: 1.000
Sarahs sparringspartner vandt

I fjervægt for kvinder var Nina Pavlovic fra Serbien oppe imod Elena Gradinar, der har sparret med Sarah Mahfoud i ugerne op til denne aften. Elena Gradinar boksede sidste år om IBF-titlen, men tabte med samtlige dommerstemmer til Brenda Carabajal.

I denne kamp boksede hun også tiden ud, men denne gang vandt hun 2-0, da en af dommerne havde uafgjort. Nederlaget til den serbiske bokser gav stor utilfredshed for serberens træner, der brokkede sig højlydt til dommerne, og som ikke gav hånd til modstanderen efter kampen.

Sharif underholdt salen

Heva Sharif har tidligere bokset for det Gilleleje-baserede og nu lukkede Q Pro Boxing, men han har fået muligheden hos Mogens Palle. Han boksede sin spanske modstander godt og disciplineret med lidt show undervejs til glæde for det talstærke publikum, der heppede på den populære bokser.

Heva rystede sin modstander, da han nikkede ham en ordentlig skalle i 6. omgang. Der blev bokset videre, men spanieren tabte med alle tre dommerstemmer.

Anden sejr i to kampe

Aarhusianske Victor Ramon i superletvægt boksede sin anden professionelle kamp. Han havde kompetent modstand i argentineren Ezequiel Gregores, og de to gav hinanden kamp til stregen. Der var dog ingen tvivl hos dommerne, der gav samtlige omgange til den 20-årige dansker.

Boksebold i en halv omgang

Ditlev Rossing, der i december og januar har trænet under Sherman Williams, ligesom Sarah Mahfoud har, fik ingen modstand i aftenens kamp. Ukrainske Sviatoslav Svyryd var boksebold i 1 minut og 38 sekunder, inden kamplederen afbrød den ulige kamp. Det var Ditlev Rossings 14. sejr i lige så mange kampe, og hele ni af dem er ikke gået tiden ud.

Oliver Meng måtte kæmpe for det

Falstringen Oliver Meng må have følt sig på hjemmebane på Frederiksberg. Han har et større heppekor, der følger ham rundt i landet, og som altid løfter stemningen i hallen. Det er ikke altid, de får så meget boksning at se, da han før kampen havde tre knockouts i syv kampe.

Da han vandt IBF's juniortitel, som han satte på spil i denne kamp, var det på et knockout i 2. omgang. Det blev det ikke til på Frederiksberg, hvor hans modstander både kunne slå og tage imod slag.

Derfor gik kampen også over alle ti omgange, men der var ingen tvivl om resultatet. Alle dommerne havde 99-91 til Oliver Meng, der dermed beholdt bæltet.

Satte ikke titlen på spil

Jeppe Morell er baltisk mester hos IBF, men kampen mod Nikola Sjekloca fra Montenegro var ikke et titelopgør, og det var godt for danskeren. Jeppe Morell blev sendt til tælling midt i kampen, men han kæmpede sig tilbage i kampen.

Morell var klart den mest angrebsivrige, og det trættede tydeligvis montenegrineren, der dog alligevel scorede mest ifølge to af dommerne.

Kampen gik tiden ud, og her vandt Nikola Sjekloca på en split decision med dommerstemmerne 2-1. Det var Jeppe Morells tredje nederlag i 13 professionelle kampe.

arrow Reggaerytmer i Sarahs boksning
30. januar 2020 kl. 21:23 Opdateret: kl. 21:23
arrow Paw Henriksen: Sarah Mahfoud skal holde hovedet koldt
29. januar 2020 kl. 20:02 Opdateret: kl. 20:02
Stemmer du til kommunalvalget i år?