3. juni 2020
Forårssæsonen begyndte rigtig godt for FC Helsingør, der vandt over Brønshøj. Foto: Mads Hussing
Forårssæsonen begyndte rigtig godt for FC Helsingør, der vandt over Brønshøj. Foto: Mads Hussing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Savner fodbold: Men noget er vigtigere lige nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Savner fodbold: Men noget er vigtigere lige nu

Det er ikke let at være fodboldfan i en coronatid, hvor alt sport er sat på standby.

Opdateret 06. april 2020 kl. 21:37
Sport Nordsjælland - 06. april 2020 kl. 11:20
Af Mads Hussing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sæsonen for FC Helsingør var lige kommet i gang, da den stoppede igen. Men da Dennis Hynnecke bliver spurgt til, hvordan det er at være fan i en coronatid, så vil han begynde et helt andet sted.

- Lad os lige spole tiden tilbage til i sommer. Der havde vi været igennem to nedrykninger på stribe, men til gengæld har det været en stor fest lige siden.

- Vi havde en vinterpause på fire måneder, men til gengæld blev vi forkælet med træningskampe mod gode hold, som vi vandt over.

- Vi spiller første kamp i foråret mod Brønshøj, som vi flækker, selvom vi kun er ti mand på banen i en time. Og så lukker det hele ned, siger han og sætter det hele i relief:

- Efter vi tog ind, hvad smitten gjorde, så handler det hele selvfølgelig om personlig sundhed og arbejde. Vi har jo folk i fanmiljøet med virksomheder, der bløder. Det har været i fokus i første omgang.

Men det er klart, at der er et savn til fodbolden, og det der følger med.

- Det sociale betyder meget, og her bliver det sociale element fjernet. Vi kan ikke få en kop øl og en virkelighedsflugt fredag aften på stadion. Det gør ondt på det sociale plan, siger Dennis Hynnecke, der også tænker på det sportslige.

For FC Helsingør har kun tabt en kamp og ligger klart i spidsen for 2. division. Hvis den position blev holdt resten af sæsonen, så hedder det 1. division i næste sæson. Men der sniger sig en frygt ind.

- Der er vi ængstelige, og især ét scenarie er vi nervøse for. Det værste vil være, hvis vi ender med at skulle spille en playoffkamp mod Aarhus Fremad om den ene oprykningsplads til 1. division.

- Vi har selv været i en playoffkamp mod Viborg om at rykke i Superligaen, hvor Viborg også havde et langt større budget end os, men hvor vi alligevel vandt. Så det bliver for tilfældigt, hvis det bliver sådan en finale.

- Det er frygteligt, for en oprykning er vigtigt, hvis vi skal fortsætte på det her niveau. FC Helsingør har investeret massivt i en oprykning, og har også klart flest point i 2. division.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?