20. juni 2021
Tobias Jørgensen og Nordsjælland tabte 30-29 til KIF Kolding i åbningen af Royal Stage. Havde Nordsjælland vundet den kamp, så var det KIF Kolding, der lå til nedrykning.  Foto: Allan Nørregaard
Tobias Jørgensen og Nordsjælland tabte 30-29 til KIF Kolding i åbningen af Royal Stage. Havde Nordsjælland vundet den kamp, så var det KIF Kolding, der lå til nedrykning. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordsjælland: Vi håber Kolding klarer den

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nordsjælland: Vi håber Kolding klarer den
Sport Nordsjælland - 13. maj 2020 kl. 19:27
Af René Larsen

- Det er ikke noget, som vi håber på, og det vil være hammer-ærgerligt for håndbold-sporten, hvis det sker.

arrow Læs også: Sårbar håndboldgigant kæmper igen for livet

Sådan lyder det fra sportschef og næstformand i Nordsjælland Håndbold, Jørn Blom Hansen, i en kommentar til den truende økonomiske situation i KIF Kolding.

De 14-foldige danske mestre er som andetsteds at læse i alvorlige økonomiske problemer. Klubben trues af konkurs eller opløsning efter klubbens bestyrelse har sluppet tøjlerne.

- Vi har det ambivalent med det, for da vi blev tvangsnedrykket, fik vi samtidig af vide, at vi er førstereserve til en eventuel ledig plads i ligaen. Den plads risikerer at opstå nu, og så vil vi være ude af den appelsag, som vi har kørende, siger Jørn Blom Hansen.

Sportschefen tror dog, at det er alt for tidligt at lægge KIF Kolding i graven.

- Kolding har kæmpet med økonomien i flere år og har været på den sorte liste flere gange. Alligevel har klubben klaret frisag. Det kan også ske denne gang, siger Jørn Blom Hansen og fortsætter:

- Vi andre kender jo ikke detaljerne. Det kan jo være et forsøg på at forhandle klubbens lønudgifter ned. Meget kan nå at ske endnu, og nye folk kan komme til.

Sportschefen synes dog, at det er alvorligt, når det er klubbens bestyrelse, der trækker sig.

- Som jeg ser det, så er det også nogle af de personer, der lægger mange penge i klubben, der forsvinder, og det gør det endnu sværere at finde en løsning, siger Jørn Blom Hansen.

Sportschefen kender alt til, hvor svært det er at få økonomien til at hænge sammen i en professionel klub.

- Vi har jo selv prøvet det. Det kan gå galt for alle, siger Jørn Blom Hansen og uddyber:

- Når jeg skal prøve at samle et hold, så skal jeg helst have forhandlet aftalerne med spillerne på plads i december. På det tidspunkt har vi forpligtet os, men først den efterfølgende juli kender vi vores indtægter, når vi har partneraftaler på plads for den kommende sæson. Vi laver vores hold på baggrund i et budget, der kan løbe i alle retninger. Det er en udfordring, som alle klubber sidder med.

Nordsjælland Håndbold har en gang tidligere prøvet at rykke ud af Håndboldligaen - for derefter alligevel redde livet som følge af en konkurs. Det gjorde klubben tilbage i 2013, hvor Viborg måtte trække herreholdet.

- Vi står stærkere nu, end vi gjorde dengang. Dengang måtte vi ud og søge hjælpe i moderklubbernes hjemkommuner for at have råd til kunne stille med et hold. Der er vi betydeligt bedre funderet nu, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi vil tage mod pladsen, hvis vi bliver den tilbudt, siger Jørn Blom Hansen

arrow Skjern-boss: Coronakrisen har øget håndboldens værdi
13. maj 2020 kl. 17:30 Opdateret: kl. 17:32
arrow Idrætsanalytiker: KIF Kolding-opløsning er sandsynlig
13. maj 2020 kl. 14:02 Opdateret: kl. 14:04
arrow Spillerforening revser afgående KIF-formand
12. maj 2020 kl. 21:58 Opdateret: kl. 22:00
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?