2. august 2021
Begge boksere fik rakt hænderne i vejret efter kampen, men ingen af dem fik VM-bæltet. Foto: Mads Hussing
gallery icon

Se billedserie

Begge boksere fik rakt hænderne i vejret efter kampen, men ingen af dem fik VM-bæltet. Foto: Mads Hussing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Møllenberg: Jeg kæmpede for min farmor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Møllenberg: Jeg kæmpede for min farmor
Sport Nordsjælland - 06. oktober 2019 kl. 19:07
Af Mads Hussing

Næverne talte i Gilleleje, og de talte deres tydelige sprog. 18-årige Oliver Møllenberg fik chancen for at bokse VM-kamp i sin bare femte professionelle kamp, og den chance greb han. Mod franske Jaouad Belmehdi kæmpede han om WBO's junior VM-titel.

Efter en kamp, hvor der blev givet og taget. Hvor begge boksere blev ramt og så rystede ud, og hvor begge boksere havde deres gode perioder, så endte kampen uafgjort. Den ungarnske dommer Bence Kovacs og den danske dommer Søren Saugmann havde scoren 95-95. Så nyttede det ikke noget, at Jan Christensen havde 97-93 til Oliver Møllenberg.

Det var en tydeligt følelsesladet Oliver Møllenberg, som Frederiksborg Amts Avis talte med efter kampen. På spørgsmålet om, hvad der gik gennem hans hoved lige nu var svaret:

- Min farmor. Hun var med hele vejen, og hun gik bort for tre år siden. Hun er deroppe for os i familien, og hun betyder alt for os. Denne kamp var for hende.

- Jeg har dedikeret alt til denne sport. Jeg har droppet alt. Jeg har droppet min skole, og så tæt på at blive juniorverdensmester. Det er ærgerligt, for jeg ved, at jeg vil gøre hende stolt deroppe, sagde den meget rørte bokser.

Oliver Møllenberg havde før kampen bare bokset fire professionelle kampe og bokset i alt 13 runder. Det er nu blevet til hele 23 runder, da bokserne gik samtlige ti runder.

- Det var hårdt. Pissehårdt. Jeg har aldrig gået mere end fire omgange. Det var et stort spring til ti omgange, men jeg gjorde det, og jeg kæmpede alt, hvad jeg overhovedet har lært af min far, sagde Oliver Møllenberg, mens far Thomas Møllenberg stod ved siden af.

Oliver Møllenberg var ikke i tvivl om, at han havde vundet kampen.

- Jeg mener, jeg vandt. Før sidste omgang, var vi enige i ringhjørnet om, at jeg ikke skulle tage nogle store chancer. Jeg skulle bokse den hjem. Måske dansede jeg for meget, og skulle have sat nogle flere slag ind og trumfe den helt igennem, siger Oliver Møllenberg, der altså havde to danske og en ungarnsk dommer.

- Vi er i Danmark, og der er to danske sidedommere. Ikke dermed sagt, at de ikke er neutrale, men jeg synes, at jeg vandt, siger Oliver Møllenberg, inden far Thomas Møllenberg tager let på ryggen af sønnen. Det virker som et signal til, at Oliver nok ikke skal give dommerne alt for meget røg, og Oliver dæmper også udtalelserne om de tre i hvide skjorter.

- Men respekt til dommerne hele vejen, og de skriver, hvad de ser, og ikke giver mig noget, fordi jeg er dansker, siger den 18-årige bokser.

»Modbydelig hård«
Selvom Oliver Møllenberg mente, at han havde vundet kampen, så havde han kun rosende ord tilovers for sin franske modstander.

- Han er den hårdeste mand, jeg har stået over for. Modbydelig hård. Han slog hårdt på hver eneste stød, han slog.

- Jeg prøvede, og jeg gjorde også, hvad jeg kunne. Jeg synes, at jeg vinder den på min tekniske boksning. Jeg boksede rundt om ham hele tiden. Det er ikke mange gange, han rammer mig. Meget er undvigelser eller parader, siger Oliver Møllenberg, der viser sin hånd frem som bevis på, at han selv ramte mange gange.

- Mine knoer helt blå. Han er for sej, at han blev stående, sagde bokseren.

Skal slappe af
Det var også en stolt far, der mødte pressen efter kampen.

- Oliver kan være sin kamp bekendt. Han gjorde, hvad han kunne. Han trak alt ud af, hvad han kunne i denne her kamp. At han så ikke lige kunne hive det sidste, sådan er det. Jeg vil ikke sige, at jeg er ligeglad, men for mig har det ikke den store betydning.

- Jeg synes, det var en utrolig flot kamp. Der blev givet og taget, og der blev vist flot teknisk boksning. Den kamp havde det hele. To fantastiske boksere, som man kan komme til at se mere til, siger Thomas Møllenberg, der mener, at sønnike har brug for en pause fra boksningen, inden han kommer tilbage igen.

- Nu skal Oliver have en velfortjent ferie. Han skal slappe af. Han skal lægge boksningen lidt væk. Han skal leve som andre 18-årige det næste stykke tid, og så skal han tilbage i træningslokalet. Oliver er et fantastisk talent. Han har det, der skal til.

Thomas Møllenberg var ikke bare stolt af Oliver, men af hele stævnet og af Gilleleje.

- Vi har bevist, at Gilleleje er Danmarks bokseby nummer et. Den stemning, der her her. Og det er ligegyldigt, om det er Oliver eller andre - jeg synes, publikum er med.

- Jeg synes, det har været en fantastisk aften. Jeg synes, at Patrick bokser en god kamp. Jeg synes, at Jamshid er godt med. Oliver Zaren er et kæmpetalent, som vi forventer os meget af. Jacob Porsgaard møder på papiret en rigtig stærk bokser og gør det godt, siger Thomas Møllenberg.

Næste stævne for Q Pro Boxing er allerede planlagt. Det finder sted 1. november i Herlev.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?