30. juli 2021
Kalenderen er ryddet og al fokus er på at træne frem mod OL for 20-¨rige Emily Gantriis fra Helsinge.
gallery icon

Se billedserie

Kalenderen er ryddet og al fokus er på at træne frem mod OL for 20-¨rige Emily Gantriis fra Helsinge.
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange om kampen - men Emily vil med til Tokyo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Mange om kampen - men Emily vil med til Tokyo
Sport Nordsjælland - 06. januar 2020 kl. 07:57
Af Rudi Dalsgaard

- Mie Ø. Nielsen, Pernille Blume, Jeanette Ottesen, Julie Kepp, Signe Bro...

arrow Læs også: Nu skal det afgørende slag stå: Emily kæmper for OL-drøm

Emily Gantriis remser alle konkurrenterne op. For der er nok at tage af, når man svømmer crawl på de kortere distancer. Og de vil alle sammen - lige som hende selv - gerne med til OL i Tokyo til sommer.

- Der er mange andre stærke svømmere, så der er hård kamp om pladserne. Jeg svømmer jo også de discipliner, der er mest konkurrence om, fordi der er mange, der gerne vil svømme dem, siger Emily Gantriis.

- Personligt skal jeg forbedre mig lidt, men jeg håber også lidt på holdkappen. Jeg satser selvfølgelig på det individuelle, men holdkappen er også en god mulighed, når der bliver udtaget fire svømmere.

Hun er mest til 100 meter fri, men gør sig også på 50 og 200 meter - og faktisk har hun for nylig også fundet ud af, at butterfly bestemt ikke er umuligt for hende. Dog lidt for sent til at gøre alvor af det i forholdt til OL.

- Jeg er faktisk okay til det og kan også godt lide 50 meter butterfly. Men det er ikke en OL-disciplin. Der er det 100 meter, og det er lidt for langt, griner Emily Gantriis.

Skal ramme dagen

Så det er »fri«, det gælder i stedet, og her mangler Helsinge-pigen stadig et halvt sekunds penge for at kunne komme med til OL.

- Det er ikke så meget og det er det, jeg har rykket mig med de senere år. Så det er ikke voldsomt meget, hvis jeg fortsætter min udvikling. Men man skal også lige ramme dagen, siger Emily Gantriis med henvisning til Danish Open sidst i marts, hvor det hele skal afgøres.

- Sidste år til Danish Open kom jeg i top fire til 100 meter crawl og blev udtaget til VM, og det bliver lige så svært denne gang. Men i OL-år er der flere, der gør noget ekstra for det. VM er lige så svært at komme med til, men det er bare noget andet at komme med til OL.

Og det er bare OL, der tæller. Det har det altid gjort for Emily Gantriis.

- Det er jo bare en barndedrøm om at komme med. Det er bare noget andet. Jeg var med til European Games i 2015, og det var det første store, jeg var med til, og det var bare fedt, at der var så mange atleter i en by og der var så meget fokus på det, siger hun.

- Jeg har haft OL-drømmen, siden jeg startede med at svømme. I de små klasser svarede jeg altid, at min drøm var at komme til OL, så jeg vil vildt gerne med her i 2020.

Hun blev student i sommers og har siden dedikeret stort set al sin tid til svømning. Hun har et lille job som mentor og lektiehjælp for gymnasieelever, men derudover står den kun på klorvandet i det Nationale Trænings Center i København.

- Jeg vil gøre alt for at komme med til OL, og der skal bare trænes de næste måneder. Det er sindssygt hårdt, for der er stor fokus på OL, men jeg ved, jeg godt kan, fordi jeg kom med til VM. Så jeg har vist, at jeg kan præstere. Men det handler også meget om de andre, selv om jeg skal holde fokus på mig selv, siger Emily Gantriis.

- Man skal bare ramme dagen. Men det ved man jo ikke, om man gør, og man vil heller ikke lægge for meget pres på sig selv. Men jeg vil gøre alt, hvad jeg kan.

arrow Søllerød-svømmere klar til EM
08. maj 2021 kl. 08:56 Opdateret: kl. 08:58
arrow Mesterskabsvindere i Gribskov 2018
01. april 2019 kl. 20:32 Opdateret: kl. 13:54
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?