30. november 2020
FC Nordsjællands Isaac Atanga får ikke nok ud af sine offensive anstrengelser. Men han præsterer til træning og har stor opbakning i klbben. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
FC Nordsjællands Isaac Atanga får ikke nok ud af sine offensive anstrengelser. Men han præsterer til træning og har stor opbakning i klbben. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange afbrændere - men stadig tro på FCN-raket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange afbrændere - men stadig tro på FCN-raket

Isaac Atanga brænder store chancer på samlebånd. Men troen på ham er intakt i FC Nordsjælland.

Sport Nordsjælland - 20. oktober 2020 kl. 13:31
Af Rudi Dalsgaard

Jonathan Amon blev den store helt for FC Nordsjælland, da han scorede til 1-0 fem minutter før tid i kampen mod Randers.

Han var kommet på banen godt 20 minutter tidligere i stedet for Isaac Atanga, der omvendt havde det meget svært ved at omsætte sine chancer til scoringer.

Og det er et mønster efterhånden med den lynhurtige ghaneser, hvilket FCN-cheftræner Flemming Pedersen gerne medgiver.

- Det handler lidt om koldblodighed. Han har jo kampens eneste rigtig store chance (mod Randers, red.). Der gør han det godt med en cut-finte uden om keeperen, og der er frit mål. Så hvis han bare lige puster ud, så kan han placere den ind, men han forivrer sig og rammer en Randers-spiller, siger Flemming Pedersen.

Det er noget, man har set før fra Atanga, der også tidligere har præsteret af sende bolden både forbi og over mål fra tæt hold. Mod OB i anden runde lavede han ellers et »iskoldt« mål, hvor han vippede bolden over målmanden, men det hører til sjældenhederne. Og selv om han lavede syv mål i sidste sæson, så brugte han 34 kampe på det - og fornemmelsen hos de fleste er, at han kunne have lavet dobbelt så mange.

Men tiltroen til den 20 årige raket på højrefløjen er intakt i FC Nordsjælland.

- Det handler om at blive ved med at give ham spilletid - så længe han bliver ved med at præstere til træning. Vi skal have tillid til ham, og vi træner jo 10 minutters afslutninger med ham efter hver træning, siger Flemming Pedersen og fortsætter:

- Og så snakker vi med ham om, at han skal slappe lidt af. For han vil så gerne.

- Men uanset hvem, man spørger, om vi skal spille ham, så siger de, at dét skal vi. Der er så stor tiltro til ham, fordi han arbejder hårdt og er en holdspiller. Så der har ikke været nogen diskussion, om vi skal starte med ham eller ej.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?