27. september 2020
Mathias Møller var i hopla. Foto: René Larsen
gallery icon

Se billedserie

Mathias Møller var i hopla. Foto: René Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ligajagt indledt med maner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ligajagt indledt med maner
Sport Nordsjælland - 04. august 2020 kl. 21:38
Af René Larsen

Sæsonen 2020-21 bliver en lagt jagt for Nordsjælland. Og der er kun et bytte der tæller, og det er en plads i ligaen næste år.

Tidlig tirsdag aften spillede Nordsjælland sæsonens første træningskamp i Helsinge Hallen, hvor nedrykkerne fra 1. division, FIF, fik en over nakken 31-15.

Frederiksberg-mandskabet hang på til stillingen 5-4. Men så tog Nordsjælland for alvor fat og Mathias Møller i særdeleshed. Nordsjælland-playmakeren scorede fem gange i de første ti minutter, og bagude lukkede Nordsjælland-forsvaret af. Hurtigt bragte hjemmeholdet sig foran 11-4, og så vidste tilskuerne godt, hvilken vej det ville gå.

Nordsjælland øgede til pausestillingen 16-6, så der var også masser af mulighed for, at alle fik spilletid - og det fik de.

- Det var en dejlig måde at komme i gang på. Vi ved godt, at vi ikke skal måle os på FIF, men det skal ikke tage noget fra de mange gode præstationer, der var. Alle 15 kommer i spil, og de havde alle noget positivt at tage med fra kampen, siger Nordsjællands cheftræner Simon Dahl og fortsætter:

- Vi havde i dag særlig fokus på defensiven. Vi skal finde trygheden og stå sammen. Der var rigtig mange gode ting at spore. Der var blandt andet god opbakning. Der var et par situationer, hvor vi fik reddet hinanden, hvor vi ellers var blevet snydt.

Nordsjælland kunne blandt andet give debut til tre nytilkomne. Thomas Løssl Kjærgaard, Nichlas Hald Christensen og fløjen Jeppe Cieslak, der hver i sær viste, at de har noget at byde ind med.

FIF er nedrykkere til 2. division, og klubben har afgivet en række spillere til de andre sjællandske klubber - blandt andre Thomas Løssl Kjærgaard til Nordsjælland. Til gengæld har FIF-mandskabet fået tilgang af de to tidligere liga-spillere Morten Nygaard og Michael Riis, der begge var i TMS Ringsted i sidste sæson. Riis sad dog på bænken hele kampen med lyskeproblemer.

- Det var meningen, at han skulle have de første 15-20 minutter, men han kunne mærke at det strammede lidt. Det vigtigste for os var, at vi skulle undgå skader. Vi er lige startet op, og man kan godt mærke den fysiske forskel mellem et hold som vores og så Nordsjælland, siger FIF-træner Morten Mogensen, der i mange år var en markant profil i HØJ.

Har debatten om sexisme taget overhånd?