18. oktober 2021
Judokæmperen Lærke Olsen fra Hørsholm er endegyldigt OL-klar. Foto: Rudi Dalsgaard
Judokæmperen Lærke Olsen fra Hørsholm er endegyldigt OL-klar. Foto: Rudi Dalsgaard
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lærke fra Hørsholm skal til OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Lærke fra Hørsholm skal til OL
Sport Nordsjælland - 28. juni 2021 kl. 10:21
Af Rudi Dalsgaard

Træt, men lettet.
Sådan havde 23-årige Lærke Marie Olsen det, da Frederiksborg Amts Avis fangede hende søndag. Lige ankommet hjem fra træningslejr, men også med en endelige OL-udtagelse med i rygsækken.

arrow Læs også: Knockout ved OL - men Lærke skriver historie

- Det er ikke helt gået op for mig endnu, tror jeg. Det er vildt. Og fedt. Jeg er enormt glad og spændt, siger hun.

Udtagelsen kendte hun til i fem dage, inden det lørdag blev officielt via Danmarks Idræts Forbund, men ventetiden indtil da var hård, da det internationale judoforbund, IJF lod vente på sig med den endelige liste med udtagelserne.

- De havde lavet nogle fejl for fem fem år siden, som jeg forstår det, og havde været lidt for hurtige. Så det annoncerede tidspunkt for offentliggørelsen forsvandt pludselig, og så måtte vi bare vente. Men vi havde talt det igennem flere gange og følte os sikre. Men jeg turde ikke helt tro på, siger Lærke Marie Olsen.

- Jeg fik det så at vide den 22. lige inden træningslejren, så det var dejligt at kunne træne i vished.

Foråret, hvor den sidste slutspurt skulle sættes ind, er ellers ikke forløbet helt, som hun havde håbet på. Der skulle sikres nogle sejre, så de sidste point til ranglisten kunne hentes hjem.

De første stævner var uden de store resultater, men en syvendeplads ved et grand slam-stævne i Antalya gav noget medvind. Under opvarmningen til EM begyndte en rydskade så at drille og sendte Lærke Marie Olsen i gulvet og holdt hende ude af konkurrence i ugevis.

Hurtigt slut ved VM

Sidste pointchance var så VM i Budapest i starten af juni, men her rendte hun ind i den firedobbelte verdensmester Clarisse Agbegnenou, der endte med at vinde VM, så VM sluttede nærmest før, det var startet.

- Alle atleter oplever at blive skadet, og det var måske også okay at springe et stævne over, for det har været hårdt i foråret. Men jeg var klar til VM og fik så en svær lodtrækning, siger Lærke Marie Olsen, der dog i stedet kan glæde sig over, at hun over de seneste år har skabt stabile resultater nok til, at hun i sidste ende kunne booke en plads til OL.

- Min top syv-placering i Antalya hjalp, og jeg har lavet resultater i Kina og ved nogle European Opens. Samtidig gav min junior VM-medalje godt med point. Jeg vidste godt, det ville blive tæt under alle omstændigheder. Men det har været lidt antiklimatisk med det her forår, siger judokæmperen.

Heldigvis kan hun nu se fremad i stedet og langsomt begynde at glæde sig til turen til Tokyo og en kæmpe oplevelse.

- Jeg skal en uge til Kroatien på træningslejr, og så er jeg lige hjemme i 10 dage, inden vi tager til Tokyo den 17. juli. Judo starter på førstedagen ved OL, og jeg skal nok kæmpe på dag fire, fortæller Lærke Marie Olsen.

- Normalt, når der ikke er corona, ville man tage derover i god tid og få nogle gode sparringsmuligheder, men nu tager vi lidt senere af sted i stedet. Der er dog tid til lige at akklimatisere sig.

Og så er det store spørgsmål, hvad hun tør sætte næsen op efter rent resultatmæssigt.

- Jeg synes ikke, jeg er 100 procent i form, men det skal jeg nok være om et par uger. Jeg er træt lige nu efter træningslejren, men næste uge bliver bedre, og jeg ved, at jeg nok skal blive klar, siger Lærke Marie Olsen.

Hvad der så sker på måtten i sidste ende, må tiden vise.

- Jeg har slået nogle gode kæmpere før, og det kan jeg gøre igen. Alt kan ske, og jeg er positiv omkring det. Men jeg må tage én runde af gangen, og der venter også en lodtrækning, hvor jeg ikke er seedet. Så vi tager det en kamp af gangen, slutter Lærke Marie Olsen.

Rejser du til udlandet i år?