29. juli 2021
Kevin Stuhr Ellegaard fejrede oprykningen med de medrejsende fans efter 0-0 på udebane mod Jammerbugt. Foto: Mads Hussing
Kevin Stuhr Ellegaard fejrede oprykningen med de medrejsende fans efter 0-0 på udebane mod Jammerbugt. Foto: Mads Hussing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kevin Stuhr Ellegaard: Helsingør er hele pakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kevin Stuhr Ellegaard: Helsingør er hele pakken

Den 37-årige tidligere Manchester City-målmand Kevin Stuhr Ellegaard udstråler kæmpeglæde over den første tid i Helsingør.

Sport Nordsjælland - 18. november 2020 kl. 23:01
Af Mads Hussing

Han har prøvet meget. Han har spillet på de store stadioner i England og Tyskland. Han har spillet europæisk fodbold med Elfsborg.

I januar hed det så FC Helsingør i 2. division for den høje målmand, og det har han ikke fortrudt et sekund siden.

- Jeg er faldet helt sindssygt godt til i klubben. Jeg havde ikke forestillet mig at finde et sted, hvor jeg trives så godt, siger Kevin Stuhr Ellegaard, da Frederiksborg Amts Avis møder ham på en café i Gentofte.

Her er målmanden flyttet til med kone og tre børn. Det er tilbage til barndommens gade, hvor han er født og opvokset.

- Det har taget tid at vænne sig til at komme hjem. Jeg har skulle finde et sted at bo, men jeg har også selv skulle lande. Udover mit ophold i Randers, så har jeg ikke boet i Danmark i 19 år. Det er mærkeligt at være hjemme omkring sine forældre og søskende, siger Kevin Stuhr Ellegaard, der ikke er kommet hjem til en retrætepost for at få de sidste år ud af målmandskarrieren.

- Jeg kommer hjem og vil bevise noget. Jeg kommer ikke bare hjem, fordi jeg er 37 år og bare lige skal finde et sted. Jeg kommer hjem, fordi jeg er sulten og gerne vil lære fra mig, siger han.

Det blev FC Helsingør, og selvom det hed 2. divisionsfodbold i starten, så var ambitionerne både for målmanden og for klubben større end det.

- Det er rigtigt, at det var 2. division, men jeg kunne jo godt se på holdet, og jeg vidste godt, hvilken kaliber spillerne var. At jeg ikke lige havde taget højde for corona og oprykningsspillet, det er det. Men jeg fik da lov til at mærke, at jeg levede, siger Kevin Stuhr Ellegaard med et stort grin og tænker på det vanvittige oprykningsspil, hvor det endte med, at FC Helsingør rykkede op på grund af en bedre målscore end Aarhus Fremad.

- Det har været underligt, men man glemmer også hurtigt. Det var en mærkelig start, hvor alt bare blev afbrudt. Vi var lige kommet i gang, og vi havde alle glædet os, og så stoppede det hele. Vi kom tilbage og rykkede op - så det var vanvittig fedt, siger han.

Han kom til Helsingør, fordi han havde en god følelse med både klubben og folkene i klubben.

- Der var en god vibe mellem klubben, Gellert (Brian Gellert, sportschef, red.), min rådgiver og mig selv. Det var mavefornemmelsen. Jeg havde også et tilbud fra en 1. divisionsklub, men der var mavefornemmelsen der ikke. I dag er jeg bare så glad for, at det ikke var det, jeg valgte, siger Kevin Stuhr Ellegaard, der også havde personlige relationer i klubben:

- Det spiller også ind, at jeg kender Mikkel Thygesen (assistenttræner, red.). Han talte varmt for projektet.

Kevin Stuhr Ellegaard ville - efter næsten 20 år på farten - hjem med familien.

- Jeg skulle ikke til Jylland for så at flytte to år senere med hele familien. Jeg ville gerne hjem til København og ikke flytte rundt mere. Det er mine børn blevet for gamle til, siger han.

Kevin Stuhr har kontrakt med FC Helsingør frem til 30. juni 2022.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?