26. september 2021
Løberen Axel Vang Christensens omgivet af Anders Nyberg og Jesper Fruergaard fra Team Red Performance. Tv. træner Nikolaj Raagaard Sørensen, FIF Hillerød. Foto: Erling Madsen
Løberen Axel Vang Christensens omgivet af Anders Nyberg og Jesper Fruergaard fra Team Red Performance. Tv. træner Nikolaj Raagaard Sørensen, FIF Hillerød. Foto: Erling Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hillerød bakker op om stortalent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillerød bakker op om stortalent
Sport Nordsjælland - 10. maj 2021 kl. 20:35

- Pengene skaber muligheder, åbner døre, og jeg vil bruge dem på træningslejre.

arrow Læs også: Mere støtte til ung løber

Sådan siger 16-årige Axel Vang Christensen, som netop har modtaget 50.000 kroner fra Team Red Performance; 20 virksomheder som, via støtte til sportstalenter vil sætte Hillerød på OL-kortet.

Den beskedne løber med de 38 danske, europæiske og uofficielle verdensrekorder og mesterskaber inklusiv et nyligt senior-DM på 10 kilometer i 2019-21 stiler efter OL 2024 og han er i fuld gang med træningen under ledelse af Nikolaj Raagaard Sørensen, FIF Hillerød Atletik, og landstræner Kersti Jacobsen, som bor i Gadevang.

Axel Vang Christensen satser på 3.000 meter forhindringsløb; en spektakulær og dramatisk disciplin, hvor der på 7 ½ omgang på en 400 meter løbebane skal passeres en række forhindringer inklusiv en vandgrav.

Internationalt er især afrikanere stærke, fordi de løber hurtigt - men Axel Vang Christensen og hans trænere har fundet et sted at sætte ind; nemlig dét at passere forhindringerne:

- De tekniske elementer er min chance. Vi arbejder på en god passage af forhindringerne - det tekniske element betyder enormt meget, fortæller han.

Noget stort på vej!
Roserne stod i kø, da de 50.000 kroner blev overrakt: Nikolaj Raagaard Sørensen fremhævede den ret høje motivationsfaktor og tilføjede: - Der er noget stort på vej!

Landstræner Kersti Jacobsen nævnte, at det er verdens hårdeste atletikdisciplin, han har valg, og fortalte, at han er udtaget til ungdoms-EM til sommer for 20-årige: - Normalt udtager vi ikke unge i en aldersklasse, hvor de ikke hører hjemme - men Axel har klart kvalificeret sig.

Og Jesper Fruergaard, Team Red Performance, sagde:

- Dét, du har gang i, er helt vildt!

Axel Vang Christensen, som ikke kan forestille sig at skifte væk fra FIF Hillerød Atletik, blev spurgt, om han ikke må ofre en masse, når han træner så fokuseret og målrettet:

- Jeg gi'r ikke afkald på noget i forhold til, hvad jeg får ud af det. Jeg ofrer ikke noget!

Axel Vang Christensen går på HF med Team Danmark-støtte og han træner også ugentligt hos Mats Mejdevi i Royal Stage.

arrow Axel løber ind på verdensrangliste på ny distance
31. maj 2021 kl. 05:43 Opdateret: kl. 23:20
arrow 50.000 kroner skal hjælpe ungt løbetalent til OL
23. maj 2021 kl. 07:00 Opdateret: kl. 14:54
arrow Axel satte danske OL-håb til vægs
24. april 2021 kl. 16:35 Opdateret: kl. 14:00
Stemmer du til kommunalvalget i år?