29. oktober 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helsingørs store fodboldfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helsingørs store fodboldfest
Sport Nordsjælland - 16. august 2019 kl. 22:37
Af Mads Hussing

Lucas Haren løber og løber på højrekanten, og han slår nogle giftige indlæg. De er ikke altid blevet behandlet efter fortjeneste af Helsingørs offensive folk, men det blev de ved den store indvielse af Helsingør Stadion i går aftes, hvor hjemmeholdet vandt 3-0.

- Han bliver assistkongen, når de begynder at score på indlæggene, siger FC Helsingørs træner Morten Eskesen, der var glad for forløbet af kampen.

- Det var sådan, vi havde håbet på, at kampen ville forløbe. Vi får scoret hurtigt, og vi kontrollerer kampen. Det handler om hårdt arbejde og effektivitet, siger træneren.

Målet til 1-0 blev sat ind af Nicolas Mortensen på et indlæg fra unge Haren, der var løbet over i venstre side. Det forhindrede ham ikke i at lægge et knivskarpt indlæg med venstrefoden, som sad stensikkert i panden på Nicolas Mortensen, der scorede sit andet sæsonmål i de første tre kampe.

Der stod i det hele taget Helsingør på alt. Det var ikke store chancer, som hjemmeholdet havde, men de holdt Avarta væk fra det hele, og så blev der slået til, når chancerne voksede sig store.

Det er en af fodboldens allerstørste chancer, når bolden ligger stille på 11 meter-pletten. Det er dog ikke noget, som Helsingør har gode erfaringer med i den senere tid.

Anders Holst fik den store mulighed, efter at Frederik Bay var blevet nedlagt i feltet fem minutter før pausen. Holst satte den sikkert ind bag Avartas målmand Morten Bank til pausestillingen 2-0.

Anders Holst blev dobbelt målscorer, da Lucas Haren igen tog en af sine løb op af højre side. Igen kom han forbi forsvaret, og denne gang lagde han den skråt tilbage til Anders Holst, der satte bolden stensikkert ind.

Lucas Haren fik også fortjent publikums hyldest, da han blev taget ud med ti minutter igen af kampen.

Anders Holst har været med til både op- og nedturen i Helsingør, og han arbejder altid stenhårdt. Derfor er han også en af hjemmepublikummets yndlinge, og den status blev bestemt ikke mindre med to mål foran de 1.243 tilskuere på en flot sensommeraften i Helsingør.

- Han gør det godt. Det gjorde han også sidst. Han arbejder hårdt, og så var han også målfarlig i dag, sagde Morten Eskesen, der også havde store roser til publikum:

- Det var en flot kulisse med fans, der står og råber i 90 minutter. Vi vil gerne give dem noget flot fodbold.

Nicolas Mortensen fik igen scoret, men han havde rigtig mange muligheder, hvor flere af dem burde være sat ind. Det var chancer, hvor han var helt alene med udeholdets målmand.

Næste opgør er topopgøret mod Hillerød. De har spillet to kampe og vundet dem begge. Den kamp bliver spillet onsdag aften i Hillerød. Helsingør har nu spillet tre kampe, hvor de to er vundet og en enkelt spillet uafgjort.

2.division, pulje 1
FC Helsingør-Avarta 3-0 (2-0)

Mål: 1-0: Nicolas Mortensen (24), 2-0: Anders Holst (40), 3-0: Anders Holst (60)

FC Helsingør: Christoffer Petersen - Ricki Olsen, Nikolaj Hansen, Hans Christian Bonnesen, Frederik Bay - Lucas Haren (81: Elijah Just), Daniel Norouzi, Thomas Kristensen (73: Frederik Juul Christensen), Anders Holst - Jeppe Kjær (67: Douglas Ferreira), Nicolas Mortensen.

Avarta: Morten Bank - Niels Victor Guldbrandsen, Christian Klausen, Mathias Cordua, Mehmet Coskun - Simon Ustrup, Emil Wass, Emil Thomsen, August Frandsen (70: Emil Bodholdt-Larsen) - Mads Christoph Walter (78: Oliver Carrara), Jonas Helwiig Hemmingshøj.

Advarsler: Christian Klausen (29), Avarta, Anders Holst (90), FC Helsingør

Tilskuere: 1.243

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?