17. maj 2021
Som tidligere i semifinaleserien, så var der vild jubel i Rungsted, der fredag aften kvalificerede sig til DM-finalen. Arkivfoto: Mads Hussing
Som tidligere i semifinaleserien, så var der vild jubel i Rungsted, der fredag aften kvalificerede sig til DM-finalen. Arkivfoto: Mads Hussing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsvarende mestre er klar til DM-finalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarende mestre er klar til DM-finalen
Sport Nordsjælland - 10. april 2021 kl. 00:51
Af Niels Rasmussen

Sønderjyske havde ikke held med stormløb i 1. periode og blev straffet for udvisninger.

Ishockeykampe vindes ikke i straffeboksen. Det måtte Sønderjyske erkende i semifinalekamp nummer fem mod Rungsted.

To gange havde Sønderjyske en mand i boksen, og begge gange formåede Rungsted at score.

Så nu er Rungsted klar til finalen med en føring på 4-1 i serien, der kunne være gået ud i syv kampe. Nu er der tid til at lade op til finaleserien, der også kan risikere at ryge ud i syv kampe.

Sønderjyske havde jo i den grad kniven for struben ved at være bagud med 1-3 i serien, hvor det hold, der først når fire sejre er kvalificeret til finalen. Og det kunne ses på gæsternes indsats lige fra første fløjt.

DM-semifinale, 5. kamp
Rungsted-Sønderjyske 4-1
(0-0, 2-1, 2-0)
Mål: 1-0: Frederik Bjerrum (33.43), 2-0: Mathias Røndbjerg (35.37), 2-1: (Cameron Brown 39.50, 3-1: Hampus Gustafsson (46.36), 4-1: Nichlas Hardt (59.11)
Udvisninger: Rungsted 3x2, Sønderjyske 2x2

Rungsted blev naglet fast i egen zone, og det virkede som ambitionen i det mindste at få ekspederet pucken ud af egen zone, så der blev tid til at få skiftet ud, så en ny kæde kom på isen.

Da 1. periode var overstået i noget nær rekordtempo, sagde skudstatistikken 9-2 i Sønderjyskes favør. De første 20 effektive spilleminutter blev afviklet på 25 minutter.

-Den gode stemning i truppen viser sig også i hverdagen, når der bliver træner igennem. Folk tager det virkelig alvorligt med at spise sundt og få den nødvendige hvile, som anfører Joachim Holten Møller, sagde forleden til Frederiksborg Amts Avis

Rungsted var meget sjældne gæster i Sønderjyskes forsvarszone, hvor Patrick Galbraith ikke havde meget at se til. Han var dog ved at tabe en puck i kassen på et forsøg fra Rungsted.

I hjemmeholdets mål havde Christoph Nihlstorp igen styr på tingene.

Emil Bejmo slap af sted, men som med samme lethed som når han henter en vare på en hylde i supermarkedet fik Nihlstorp fat i Bejmos forsøg. Det er sådan en detalje, der godt kan pille selvtilliden ud af en modstander.

Sønderjyske nåede også at sende en puck på overliggeren i den vildt ensidige 1. periode.

Rungsted kom helt anderledes ud til 2. periode, hvor det så pludselig lykkedes at få scoret på en returpuck, som Frederik Bjerrum sendte i kassen.

Og det blev 2-0 i power play. Mathias Røndbjerg ramte pucken perfekt med et slagskud, der som en rakte strøg i kassen. Røndbjerg fik pucken efter en face off, og han kvitterede på bedste vis-

Så blev Patrick Galbraith skiftet ud med Nicolaj Henriksen.

Sønderjyske fik fornyet håb om en sejr, da Cameron Brown fik reduceret til 2-1 kort før periodepausen. I løbet af de 20 minutter havde Sønderjyske havde to skud på stolperne.

Kort inde i 3. periode løb Sønderjyske ind i en udvisning, og det blev straffet af Rungsted, der i power playet havde Hampus Gustafsson som manden, der sendte pucken i kassen til 3-1.

49 sekunder før tid kunne Nichlas Hardt sende pucken i det tomme mål til 4-1.

Sønderjyske havde undervejs et par power play, men lige akkurat her var Rungsted aldeles fremragende med deres box play. Der blev virkelig lukket ned, så Sønderjyske ikke fik plads til at afslutte.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?