11. april 2021
Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Førstepladsen udbygget med besvær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Førstepladsen udbygget med besvær
Opdateret 03. februar 2021 kl. 22:20
Sport Nordsjælland - 03. februar 2021 kl. 21:38
Af René Larsen

Nordsjælland holder fast i førstepladsen i mændenes 1. division. Onsdag aften sejrede Nordsjælland 30-28 over Otterup i en tilskuerløs Royal Stage i Hillerød.

arrow Læs også: Nordsjælland klar til topbrag efter corona-chok

To point er nok, men Nordsjælland Håndbold gjorde det spændende nok ved at være tæt på at sætte en syv-målsføring over styr i slutfasen.

Nordsjælland havde på forhånd masser af respekt for Otterups 5:1-forsvar, der kan volde hvilket-som-helst hold problemer. Men cheftræner Simon Dahl havde lagt en plan, og den kom til at holde.

Fra første fløjt gik Nordsjælland i 7-mod-6, og overtalsspillet fungerede. Nordsjælland kom til scoring i stort set hvert eneste angreb - et enkelt strandede på et upræcist udkast - men ellers skulle der gå 12 minutter, inden Kristian Poulsen i Otterup-målet havde sin første redning.

Trods den høje effektivitet så var det ikke nok til at sikre Nordsjælland en solid føring. Den var på det tidspunkt kun på 8-7. Det var til dels de teknisk dygtige fynboers fortjeneste men også at Nordsjælland ikke var helt oppe på samme høje nagler i forsvaret.

Men Otterup måtte trods alt slide det mere for at komme til sine scoringer, end det fysisk stærkere Nordsjælland-mandskab skulle, og efterhånden blev hullet slået større og større.

Nordsjælland var foran med fem mål ved pause, og da topholdet også scorede 2. halvlegs to første mål, så var afgørelsen på det nærmeste faldet.

Men Otterup slog ikke op i banen. Fynboerne blev ved med at spille deres spil, og det gjorde de ganske udmærket.

Føringen blev ikke udbygget yderligere. Tværtom gik der fra at være fred og ingen fare til at blive højspænding.

Matias Campbell bragte Nordsjælland på 28-22, men derfra gik det op i limningen. Otterup scorede fem mål i træk. Mats Gordon Krog reducerede til 28-27 med tre minutter igen.

Men Nordsjælland fik trukket sig op med hårrødderne. En stærkt spillende Kasper Kisum fik scoret det vigtige mål til 29-27, og efterfølgende kom Frederik Andersson ind fra bænken og reddede et straffekast. Så da unge Tobias Rasmussen med et minut igen fra fløjen scorede til 30-27, så var det først omsider afgjort.

arrow Hillerød sikrer sig endnu en spiller
27. januar 2021 kl. 13:12 Opdateret: kl. 13:15
arrow Glæde oven på corona-chok
21. januar 2021 kl. 12:56 Opdateret: kl. 12:56
Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?