2. juli 2020
Chefen for kvindefodbold i FC Nordsjælland, Christian Taylor, er i fuld gang med arbejdet med at få stablet et U18 DM-hold på benene. Det skal en åben træning blandt andet hjælpe med. Foto: FCN
Chefen for kvindefodbold i FC Nordsjælland, Christian Taylor, er i fuld gang med arbejdet med at få stablet et U18 DM-hold på benene. Det skal en åben træning blandt andet hjælpe med. Foto: FCN
Foto: BOESEN MICHAEL BARRETT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FCN's kvindesatsning tager form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FCN's kvindesatsning tager form
Sport Nordsjælland - 17. november 2017 kl. 10:51
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var helt efter planen, da Farums kvindehold i forrige uge vandt Kvindesjællandsserien og sikrede sig oprykning til Kvindeserie Øst. For det er i sidste ende det hold, der skal bære FC Nordsjællands satsning på kvindesiden og efter planen rykkes i 3F Ligaen i 2019.

Men det er længere nede i aldersrækkerne de første store og vigtige skridt bliver taget for tiden, efter chefen for kvindefodbold i FC Nordsjælland, Christian Taylor, for alvor er kommet i gang med at få visionerne om kvindefodbold i klubben gjort til handling.

Hjørnestenen i det er at få skaffet Farum en licens til U18 DM-rækken, så man allerede til sommer kan tilbyde eliteungdomsfodbold på højeste niveau. Det arbejde startede for alvor i sidste uge, hvor FCN havde indbudt en større gruppe interessante spillere til et slags åbent hus-arrangement, hvor de blev præsenteret for planerne og blev bedt om at give udtryk, om de kunne være interesserede i at være med.

- Vi havde kontaktet klubber på forhånd i forhold til, at vi ville invitere spillerne, men det er lidt utraditionelt, for det har ikke været kontakt for at tilbyde spillere en aftale eller kontrakt. Det var kun for at fortælle om os selv, og så kunne spillerne give udtryk for, om de er interesserede. Der var også spillere, der skrev, at de ikke var interesserede. Og det er fint, fortæller Christian Taylor, der nu skal i gang med at finde ud af, hvilke spillere, der vil og kan bruges.

- Nu har vi nogle, vi skal have kontaktet, og jeg vil ikke lægge skjul på, at der skal være nogle profiler i mellem.

Åben træning
Samtidig har FC Nordsjælland indbudt til åben træning i starten af december for alle interesserede U16- og U18-spillere.

- Alle, der har ambitionen og drømmen om at blive professionel på sigt, har mulighed for at komme. Alle skal have muligheden for at komme og vise sig frem.

- Det kræver lidt mod at møde op, og der er også folk, der har skrevet til os, at det er super, at vi gør det. Også forældre, der har en datter, som gerne vil prøve sig af. Så vi gør det på opfordring, men også for at se, om der er noget, vi har misset.

Men lige som da FC Nordsjælland introducerede sine planer i kvindefodbolden, er den åbne træning også blevet mødt af kritik. For det vil givetvis tiltrække spillere fra de lokale klubber, som dermed risikerer at se sine profiler forsvinde.

- Men der er masser af åbne træninger rundt omkring. Blandt andet afholder man det i Birkerød, Allerød og Hillerød for tiden, og BSF gør det også. Men vi gør ikke det her for at sige til klubberne, at de skal sende deres bedste spillere. Det her et tilbud til pigerne selv, siger Christian Taylor.

Hvis en spiller kommer ind i U18-varmen hos FC Nordsjælland, skal vedkommende dog også indstille sig på, at det ikke bliver på højeste niveau lige med det samme. For U18 DM-pladsen kan først blive en realitet til sommer, så måneder fra marts til juni bliver nok ikke de mest udfordrende.

- Men de her spillere skal være en del af en vision, hvor de så ikke kommer til at spille i den bedste række lige med det samme, og det bliver under Farums flag indtil sommer, men pigerne vil opleve, at der er et professionelt setup bag dem omkring stab og træning, så de får fornemmelsen af, at de er på vej det rette sted hen, siger Christian Taylor.

- Vi ser lidt på de tre måneder som »gratis«, for det bliver nok walkovers. Men det er ligegyldigt, for det store mål er at spille med i DM-rækken til sommer. U18-spillerne bliver grundstenen i det arbejde, vi skal lave de kommende år, for de unge spillere skal følge med op, når vi får Farum-holdet rykket op gennem rækkerne.

Indtil videre beholder de respektive Farum-hold også sine trænerteams, mens der så til sommer bliver hentet en cheftræner ind. Til gengæld bliver det på U18-siden den tidligere Hillerød-træner, Lauritz Smed, der bliver cheftræner, men ansættes af Farum BK indtil videre.

Netop Lauritz Smed kom lidt i ilden, da han som Hillerød-træner udtalte sig positivt om mulighederne i FC Nordsjælland for pigespillere, hvilket ikke blev modtaget pænt i Hillerød GI Kvindefodbold, der tog afsked med træneren.

I følge Frederiksborg Amts Avis' oplysninger er der dog en dialog i gang mellem FC Nordsjælland og blandt andre Hillerød GI om et muligt fremtidigt samarbejde. Det kan dog på grund af tidspres ikke blive til noget lige med det samme, så i første omgang handler det om at styrke og dyrke Farum BK.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?