28. marts 2020
Tochi Chukwuani og hans holdkammerater i FC Nordsjælland skruer kraftigt ned for træningen og omgangen med hianden de kommende uger.
Tochi Chukwuani og hans holdkammerater i FC Nordsjælland skruer kraftigt ned for træningen og omgangen med hianden de kommende uger.
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FCN lukker også ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FCN lukker også ned
Sport Nordsjælland - 12. marts 2020 kl. 14:11
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der kommer færre og mindre træninger, lige som al aktivitet på klubbens akademier indstilles.

Det er beskeden fra FC Nordsjælland torsdag efter regeringens udmelding onsdag aften og udmeldingen fra Divisionsforeningen torsdag formiddag i forhold til faren for Corona-virus.

- FC Nordsjælland har den seneste uges tid gennemført flere initiativer i dagligdagen i klubben for at imødekomme den tilspidsede situation omkring Corona-virussens indtog i Danmark. Gårsdagens udmeldinger fra regeringen, og den efterfølgende dialog med sundhedsmyndighederne og Divisionsforeningen, har dog gjort det klart, at mere radikale beslutninger og initiativer er nødvendige, skriver FC Nordsjælland på sin hjemmeside.

Alle klubbens kampe aflyses, hvilket også inkluderer den kommende weekends pokalsemifinale for kvindeholdet, som stod til at møde Fortuna Hjørring.

Al akademitræning er aflyst i marts måned, og det gælder også klubbens Topcenter-træning for de yngste.

Alle ture til internationale turneringer er aflyst, og da FC Nordsjælland har en stribe ghanesiske spillere på besøg som en del af klubbens internationale akademi, sender man nu dem tilbage til Ghana, hvor de derefter går i 14 dages frivillig karantæne.

FC Nordsjællands to seniorhold har selv ønsket at træne videre, men det bliver i mindre grupper og knap så ofte - og træningen er desuden frivillig.

Dertil kommer at størstedelen af klubbens administration er sendt hjem og bedt om at arbejde hjemmefra i marts måned.

- Dette er ikke et tidspunkt, hvor fodbold skal være i højsædet. Vores ansvar er først og fremmest at passe på vores ansatte og de mange unge mennesker, som er en del af vores klub og hverdag. Derfor ser vi ingen anden mulighed end at gennemføre disse foranstaltninger, og vi håber, alle vil passe godt på hinanden og lade fællesskabets interesser komme før sine egne, udtaler FCN-direktør Søren Kristensen.

- Så snart myndighederne mener, at vi kan genoptage en hverdag i klubben igen, vil vi naturligvis gøre dette. Alle ansatte og forældre til vores ungdomsspillere vil løbende blive opdateret af klubbens ledelse indtil da.

Lignende meldinger er kommet fra andre af de højere rangerede klubber i Nordsjælland og omegn. FC Helsingør har også lukket ned og indstiller sine aktiviteter i talentafdelingen. Lyngby BK gør det samme.

Al kamp- og træningsaktivitet er desuden aflyst de kommende to uger i DBU- og DBU Sjælland-regi.