28. marts 2020
Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen (th) repræsenterede Danmark ved OL i Rio de Janeiro i 2016. Foto: René Larsen
Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen (th) repræsenterede Danmark ved OL i Rio de Janeiro i 2016. Foto: René Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En håndsrækning til Thorbjørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En håndsrækning til Thorbjørn
Sport Nordsjælland - 19. marts 2020 kl. 18:14
Af René Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nordsjællandske Thorbjørn Olesen har været ude i frit fald på verdensranglisten i golf. Han har ikke spillet turneringer siden sidste sommer, hvor han på vej hjem til London fra USA blev anholdt i Heathrow lufthavn.

Thorbjørn Olesen havde angiveligt været beruset og opført sig upassende og chikaneret medrejsende ombord på flyvemaskinen.

Den 29-årige golfspiller nægter sig skyldig i anklagerne, og sagen bliver først afgjort i løbet af maj ved en domstol i London.

Mens sagen står på, er Thorbjørn Olesen i karantæne på European Tour. Startforbuddet gælder også på den amerikanske PGA tour, og Thorbjørn Olesen er ikke set i aktion siden den famøse juli-dag i fjor.

Det har betydet, at nordsjællænderen er rutsjet fra en plads som nummer 65 til 147 på verdensranglisten.

Det fald har desuden den sideeffekt, at Thorbjørn Olesen er i overhængende fare for ikke at blive udtaget til det danske hold ved sommerens OL i Tokio, der indtil videre ser ud til at blive gennemført.

Under sin karantæne er Thorbjørn Olesen overhalet og distanceret af Lucas Bjerregaard, der er bedste dansker som nummer 119 på den seneste verdensrangliste.

Bagfra trues Thorbjørn Olesen af Hillerøds Joachim B. Hansen og det unge stjerneskud Rasmus Højgaard.

Men Thorbjørn Olesens fald fra tinderne på verdensranglisten bremses af corona-pandemien. Turneringerne på European Tour og PGA Tour er nemlig aflyst i marts og april.

Dermed vil Thorbjørn Olesen have større chance for at spille sig tilbage på det danske OL-landshold, hvis udfaldet af den verserende retssag går med ham.

Danmark har to OL-pladser, og billetterne fordeles i slutningen af juni til de to højest placerede på verdensranglisten. Aktuelt er det Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen.

Rasmus Højgaard har på den seneste verdensrangliste overhalet Hillerøds Joachim B. Hansen, der har haft en skidt start på 2020. Rasmus Højgaard er nummer 184 på den seneste verdensrangliste, mens Joachim B. Hansen er rykket ned som nummer 194.

Hos kvinderne ser Nanna Koerstz Madsen fra Smørum og Hillerøds Nicole Broch Larsen ud til at få genvalg. De udgjorde også den danske dou ved OL i Rio de Janeiro i 2016. De ligger placeret som henholdsvis nummer 61 og 68 på verdensranglisten. Fra dem er der et stort hul ned til Emily K. Pedersen som nummer 471.