15. maj 2021
Hørsholm og BMS Herlev tørnede onsdag sammen i den anden DM-finale i kvindebasketball. Foto: Rudi Dalsgaard
gallery icon

Se billedserie

Hørsholm og BMS Herlev tørnede onsdag sammen i den anden DM-finale i kvindebasketball. Foto: Rudi Dalsgaard
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DM-finale er næsten afgjort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DM-finale er næsten afgjort
Sport Nordsjælland - 14. april 2021 kl. 20:13
Af Rudi Dalsgaard

BMS Herlev ser ikke ud til at lægge sig ned i kampen mod Hørsholm om DM-guldet i Dameligaen i basketball.

Onsdag aften vandt BMS'erne 49-71 i kamp to i finaleserien, der spilles bedste af fem kampe, og dermed kan de blev danske mestre i næste uge, når kampe tre spilles i UCC Hallen.

Kampen blev dog først afgjort i sidste periode, efter Hørsholm ellers var kommet godt tilbage i kampen og havde reduceret til 43-48 efter tre periode.

Men BMS var bare for stærke i de sidste 10 minutter og kørte sejren hjem.

Bedre fra start

For Hørsholm gjaldt det i første omgang om at komme meget bedre fra start, end man gjorde i den første DM-finale, hvor kampen stort set var afgjort, da Hørsholm var bagud med 30 i midten af anden periode.

DM-finale, kvinder, 2. kamp
Hørsholm-BMS Herlev 49-71

(17-18. 4-22, 22-8, 8-23)
Hørsholm: Alberte Frisch 18, Gritt Ryder 17
BMS Herlev: Emilie Hesseldal 18, Emilie Gudmand 13.

Det lykkedes også, selv om grundspildsvinderne fra BMS Herlev kom planmæssigt foran. Thea Mikkelsen gjorde det til stillingen 5-13, og så måtte Hørsholm tage timeout.

Den hjalp og mod slutningen leverede 79ers et lille comeback med en treer fra Marie Louise Blyme til 15-17 og siden en scoring af Gritt Ryder til 17-18 - stillingen efter første periode.

Svært offensivt

Men i anden periode havde Hørsholm ekstremt svært ved at komme til skud. Bolden blev flyttet og flyttet rundt, men der var ingen huller i BMS-defensiven, så Hørsholm måtte ty til skud fra distancen. Ved pausen havde man forsøgt sig 19 gange fra treeren og ramt tre. Især kneb det for Hørsholm-anfører Gritt Ryder, som BMS Herlev konstant lagde et massivt pres på. 1 treer på syv forsøg i første halvleg fra hendes side var med til at gøre livet surt for hjemmeholdet.

Det gjorde Emilie Gudmand også mod slutningen af halvlegen med otte point - her af to treere - fra hendes hånd, og så stod det 21-40 ved pausen.

Kom tilbage

Til gengæld var rollerne nærmest fuldstændig vendt på hovedet i tredje periode, hvor Hørsholm pludselig virkede som holdet med mest initiativ, selv om de var bagud med 19.

Anført af Alberte Frisch åd Hørsholm sig langsomt ind på gæsterne, selv om skudprocenterne stadig lod en del tilbage at ønske. Men der blev hentet nogle gode rebounds, og så var forsvarsspillet langt bedre, så Hørsholm holdt BMS på 8 point.

Alberte Frisch nåede 11 point i tredje periode, og da Anne Hee tog en offensiv rebound og lagde bolden i kurven i sidste sekund, stod det 43-48 inden de afgørende 10 minutter.

Den fart kunne holdet dog ikke holde i fjerde periode, hvor det igen blev meget svært at finde hullerne i gæsternes forsvar, og føringen blev langsomt og sikkert udbygget.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?