17. juni 2021
Liga Cup semifinalen i Vojes blev aflyst efter problemer med banen på Vojens Speedway Center. Billedet er fra en match i Slangerup. Foto: Rudi Dalsgaard
Liga Cup semifinalen i Vojes blev aflyst efter problemer med banen på Vojens Speedway Center. Billedet er fra en match i Slangerup. Foto: Rudi Dalsgaard
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Banen var for farlig - kostede aflysning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Banen var for farlig - kostede aflysning
Sport Nordsjælland - 02. juni 2021 kl. 21:14
Af Rudi Dalsgaard

Fire heats - eller rettere tre heats og en omgang - var, hvad man nåede i onsdagens Liga Cup semifinale i Vojens.

Det skulle ellers have været et nyt, spændende tiltag i den danske turnering som et supplement til selve ligaen, som er blevet krympet lidt på grund af coronasituationen.

Mens semifinalen i Holsted blev kørt for fuld drøn, så endte det i noget af en maveplasker i Vojens, efter utilfredshed med banen fra kørere og holdledere.

Der var da også styrt i både heat tre og fire.

Ikke den bedste optakt til næste uges DM på samme bane.

- Den var noget utidig, banen, siger Slangerups holdleder, Kenni Trasborg.

- Når kørerne kom ind i svingene, kunne de nærmest ikke dreje. Det så man i heat tre, hvor Mathias Nielsen styrter. Så de ligger og kører på 60-70 procent og kæmper for ikke at køre ind i hinanden.

- Det kan være, de mest rutinerede kan køre på sådan en bane, men ikke de unge. Det var dommeren og holdene enige om.

Nu skal man så prøve at finde en ny dato til semifinalen. Selv finalen er sat til at blive afviklet 16. juni.

- Det er noget skidt, men vi må prøve at finde en ny dato. Det tager vi, som det kommer, slutter Kenni Trasborg.

Sønderjylland, der holder til i Vojens, havde ellers fået hjemmebanefordelen ved at blive nummer to i stillingen efter fire runder, mens Holsted, der ligger nummer ét, havde hjemmebane i den anden semifinale. Samtidig måtte der igen komme tilskuere til på Vojens Speedway Center, så alt var på plads til en god match.

Desværre nåede man kun at gennemføre to heats, før der kom grus i maskineriet. I heat tre fik Grindsteds Patrick Hansen ramt Esbjergs Matias Nielsen, der kom så meget til skade, at han måtte køres væk i ambulance, og det gav en lang pause i matchen.

Men da de kom i gang igen var det med en varm Mikkel Michelsen, der sejrede i heat tre og fik Slangerup bedre med efter bare et enkelt point i de to første heats.

Det så også super ud for Andreas Lyager i heat fire, da han kom først ind i sving tre. Men på vej ind i svinget gled hans maskine nærmest bare ud med barrieren, inden han ramlede ind i lufthegnet og dermed styrtede.

Det heat blev så aftenens sidste.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?