19. juni 2021
FC Nordsjællands Jonathan Amon er meget vellidt spiller blandt både holdkammerater og fans, så der var næsten kø for at lykønske ham med sin afgørende rolle i sejren over RAnders. Her er det Andreas Bredahl og Martin Frese (th.), der har fat i »Johnny«. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
FC Nordsjællands Jonathan Amon er meget vellidt spiller blandt både holdkammerater og fans, så der var næsten kø for at lykønske ham med sin afgørende rolle i sejren over RAnders. Her er det Andreas Bredahl og Martin Frese (th.), der har fat i »Johnny«. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Skulle bare gøre det, jeg gør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Skulle bare gøre det, jeg gør
Sport Nordsjælland - 19. oktober 2020 kl. 21:56
Af Rudi Dalsgaard

- Jeg fik et par tips, da jeg skulle ind. Som jeg altid gør. Men jeg skulle bare gøre det, jeg gør - prøve at hjælpe holdet, angribe, skabe chancer og score.

arrow Læs også: Amerikansk højrefod sikrede FCN tre point

Så det gjorde han, FC Nordsjællands Jonathan Amon. For 13 måneder siden spillede han sin seneste Superligakamp, men han har reelt ikke været i fulde omdrejninger siden forårssæsonen 2019, hvor efter en lang, sej kamp med skader begyndte.

Men mandag aften var han tilbage på den store scene i Danmark, og det gjorde amerikaneren til perfektion. Et træk til højre og et velplaceret spark til 1-0 og tre FCN-point. Og ubetinget hyldste og jubel.

- Det er en vild følelse. Når man er ude så længe, så føler man sig ikke som en del af holdet. Så at jeg kommer tilbage og kan hjælpe holdet til sejr. Det er fantastisk, siger Jonathan Amon.

- Jeg vil gerne takke alle, der har hjulpet mig. Alle mine holdkammerater, fysioterapeuterne, trænere og forældre, der har hjulpet mig med at komme tilbage.

Han har tænkt tanken, at han skulle komme tilbage og være afgørende. Der manglede kun den del med at føre det ud i livet igen.

- Jeg har drømt om det og visualiseret det. Det skal man for at holde sig selv gående. Så se for sig selv, hvad man vil gøre, og hvordan man skal spille og hjælpe holdet.

Amon kom ind efter 64 minutter og så til at starte med lidt rusten ud. Det fik han banket af i en fart.

- Jeg havde nogle dårlige berøringer i starten. Men det skal nok gå fint. Det kommer tilbage snart, og bare at jeg kan hjælpe holdet er fantastisk. Det ville have været nok bare at få comebacket, siger Jonathan Amon.

I øvrigt på engelske. Men efter fem år i Danmark snakker han fint dansk og forstår det også fuldt ud.

- Jeg har boet sammen med Mikkel Damsgaard i godt et år, og det hjælper også i dagligdagen, at jeg kan snakke dansk. Så føler man sig mere som en del af holdet, tilføjer Amon - på dansk.

arrow FCN-træner: De unge kan læne sig op ad Johan Djourou
19. oktober 2020 kl. 22:42 Opdateret: kl. 22:44
arrow Sen FCN-scoring afgør chancefattig kamp mod Randers
19. oktober 2020 kl. 21:05 Opdateret: kl. 21:06
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?